DOCKANS CYKELPROFILERADE BRFPå plats i Kv Vélo

Första etappen i Kvarteret Vélo är färdigställd. Inflyttningen startade i mitten av februari och allra först att flytta in var familjen Larsson-Persson– pappa Paul, mamma Victoria och barnen Charlie, Hedda och Lorents. De är några av de få lyckosamma som fick förmånen att köpa ett av tre townhouses i Peabs cykelfrämjande kvarter.

Familjen bodde redan i Dockan, bara 100 meter bort, så det blev faktiskt
en flytt till fots för en dryg månad sedan. – Vi nattade barnen och gick med kärror fram och tillbaka hela kvällen och halva natten, förklarar Paul. Som tur är, är vi föräldralediga, så trots att det gått rätt kort tid har vi ändå kommit i ordning helt okej. Det börjar kännas som hemma. – Vi älskar Dockan och hade det bra i vår lägenhet, men vi behövde något större eftersom vi nu är fem, säger Victoria. Så när vi fick möjlighet att köpa det här huset på 99 kvm tackade vi ja direkt. Dels på grund av att det var ett jättefint boende i skyddat läge mot innergården där barnen kan leka, dels på grund av hela bostadsrättsföreningens cykelprofil. Det passar oss perfekt!

Bild: Lindahl Media

”Vi cyklar överallt och tar bara bilen ibland. Är man en cyklande småbarnsfamilj blir det såklart en hel massa grejer, men allt får lätt plats i de stora cykelrummen.”

Paul

Cykelhus för en cykelfamilj

– Vi cyklar överallt och tar bara bilen ibland, fyller Paul i. Och är man en cyklande småbarnsfamilj blir det en hel massa grejer. Cyklar, barnsadlar och vår cykelkärra får med lätthet plats i de stora cykelrummen, plus barnvagn och löparvagn. Här finns också cykelverkstad så att man kan fixa, laga och pumpa när det behövs.
– Jag gillar att cykelrummen är i gatuplan, så att de är lättillgängliga. Men också att de känns så trygga och säkra. Med ljuset som tänds automatiskt känns det nästan som ett showroom man kliver in i, ler Victoria. Och så är det såklart jättesmidigt med el-lådcyklarna som bostadsrättsföreningen har. Bara att boka och låna.

Bild: Lindahl Media

Ett smidigare sätt att leva

Både Victoria och Paul jobbar inne i centrum och vet precis hur jobbigt det kan vara med trafikstockning på mornar och kvällar när alla ska till och från jobbet.
– Men med cykel kringgår man det problemet hur lätt som helst, säger Paul. Visst, både här i Dockan och inåt stan är det intensiv cykeltrafik också vid rusningstid. Men det är en helt annan sak. Det är bara att hänga med i flödet, så går det hur snabbt och bra som helst. Och det betyder väldigt mycket för  livspusslet som småbarnsfamilj.

Bild: Lindahl Media

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm