LjungskileHälle Lider

Ljungskiles nya lägenheter hyllas: "Fantastisk natur och utsikt"

Efter bara tre månader i den nybyggda lägenheten på Hälle Lider i Ljungskile trivs familjen Östlund/Ottosson hur bra som helst. "Man känner sig så välkommen i det här samhället, alla hälsar och ler mot varandra" säger en glad Ellinor Östlund.

I våras lämnade Ellinor Östlund, sambon Mattias Ottosson och barnen Linnea, 17, och Alicia, 12, huset på landet utanför Uddevalla för att flytta till Ljungskile. Ny adress blev en fyra på Hälle Lider, en av de 31 nybyggda lägenheterna som stod inflyttningsklara i slutet av mars.
– Vi har en fantastisk utsikt mot bäckravinen som ligger precis intill huset och även från grannarnas lägenheter har vi sett att rummen fylls av naturens skådespel. Jag ser fram emot att möta alla våra årstider här, säger Ellinor Östlund.

– Folk är så välkomnande och tycker det är kul med nya ansikten, det märks tydligt när man går längs med strandpromenaden och alla ler och hälsar.

Ellinor Östlund

Berömmer arkitekten

Varje lägenhet har en inglasad balkong mot bäcken, ett imponerande ljusinsläpp och väl tilltagna badrum. Ellinor Östlund tycker att alla lägenheter hon varit inne i håller en väldigt hög standard. 
– Som vi upplever det så har arkitekten tänkt igenom de här bostäderna noga och gjort det smart. Lägenheterna är välplanerade och trots att vi lämnade ett hus på landet upplever vi inte att vi fått det mindre. Här finns mycket rymd, säger hon och bekräftar därmed arkitektens mål; att skapa ljusa och öppna lägenheter som känns större än de är och tar till vara på varje kvadratmeter.

Nära till havsbad och fjäll

Med en kort promenad når familjen både bad vid Kallbadhuset och myllret av alla stigar i Bredfjällets naturreservat. De har snabbt hittat sin plats i samhället.
– Allt som gör vår vardag lättare finns i närheten. Det var tufft att lämna huset på landet men det är skönt att slippa rensa ogräs och ändå ha naturen i sin direkta närhet, förklarar Ellinor och passar på att lyfta den omtalade Ljungskileandan.
– Folk är så välkomnande och tycker det är kul med nya ansikten, det märks tydligt när man går längs med strandpromenaden och alla ler och hälsar. Samtidigt imponeras jag av alla lokala entreprenörer som värnar om sitt Ljungskile, det är verkligen ett gemytligt samhälle där man tar hand om varandra.

"Högt betyg från kunderna"

Caroline Andersson, som är projektledare på Peab, har även hon fastnat för det mysiga området på Hälle Lider.
– Lugnet här är speciellt, bostäderna hänger ihop så fint med bäcken och naturen, säger hon.

Det finns fortfarande ett antal lägenheter till salu i Brf Hälle Lider.
– Om man är nyfiken rekommenderar jag verkligen att man går på en visning och upplever området på plats. Här finns en inredd trea som visningslägenhet där man kan få en bra känsla av boendet, berättar Caroline Andersson och fortsätter:
– De som har flyttat in har varit nöjda. Brf Hälle Lider har fått högt betyg från kunderna i den branschgemensamma undersökning som skickas ut efter inflytt. Vi är såklart väldigt glada och stolta över att vi lyckats väl och att våra kunder trivs så bra.

Brf Hälle Lider ligger mitt i idyllen precis bredvid skogsdungen vid Skälläckerödsbäcken.  

Ellinor Östlund, Mattias Ottosson och dottern Alicia framför nya bostaden i Brf Hälle Lider i Ljungskile.

Den vackra naturen vid Brf Hälle Lider är som en egen liten värld.

Tvåorna och treorna i Brf Hälle Lider är välplanerade och har väl tilltagna badrum.

Foto: Maria Lindeskär, Divinephoto

FAKTA
Brf Hälle Lider i Ljungskile
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Antal bostadsrätter: 31 st
Rum: 2-3
Ytor: 62-84 kvm
Tillträde: Enligt överenskommelse
Priser: 2 279 000 – 2 579 000 kr. Se prislistan här.
Bekvämligheter: Tvåorna och treorna som är till salu har imponerande ljusinsläpp. Varje lägenhet har en stor inglasad balkong i sydvästligt läge och väl tilltagna badrum. Sovrummen är placerade på skuggsidan. Flera av inredningsprodukterna är Svanenmärkta. Till varje lägenhet ingår ett förråd och de större lägenheterna har dessutom smarta inbyggda klädkammare. Garage finns i källarplan, mark- och besöksparkeringar finns i nära anslutning till lägenheterna och det finns även en gemensamhetslägenhet för övernattande gäster.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm