Dottern hade rättNu är Öster hemma för Kristina och Lennart i Örebro

Att det skulle bli Örebro var inte helt självklart. Kristina och maken Lennart har bockat av flera av Sveriges städer under sina liv och har barn spridda över landet. Men glatt påhejade av Kristinas dotter och barnbarn vändes blicken mot Örebro och Peab Bostads bostadsrättsprojekt Brf Esplanaden.

Under pandemin blev det tydligt för oss att vi ville flytta närmare barn och barnbarn, min dotter talade sig varm om området Öster i Örebro berättar Kristina.
Och dottern hade rätt! Här trivs Kristina, maken Lennart och hunden Wendy som fisken i vattnet. Närheten till staden och en handfull idrottsanläggningar i kombination med tillgången till naturreservat med vackra promenadstråk vid Hjälmaren och den grönskande stadsparken ett stenkast bort gör den östra delen av Örebro precis lika attraktiv och bekväm som Kristinas dotter sa.

Nu får vi små spontanbesök av dotter och barnbarn, en härlig krydda i vardagen och våra mer långväga gäster har flera gånger nyttjat gästlägenheten som finns i föreningen, berättar Kristina.

Många vänner har det blivit genom åren, då Kristina och Lennart bott i ett flertal städer under sina karriärer. De har också betat av en mängd boendeformer såsom bondgård, storstadsvilla, fritidsboende och hyreslägenhet. Men nu är just det här det rätta för oss, konstaterar de.

Vår nyproducerade bostadsrätt köpte vi till fast pris och här kunde vi också påverka inredningen. Viktigt för oss var till exempel möjligheten till inglasad balkong, samt högre toalettstol, säger Kristina samtidigt som både hon och Lennart konstaterar att grundstandarden i lägenheten var toppen.
Vi förändrade inte lägenheten så mycket från standard. Rostfria vitvaror bara och lite andra småval och det känns jättebra nu när vi bor här! Vi är supernöjda med de val som Peab Bostad har gjort. Det är en riktigt bra standard som fungerar bra oss. Enkelt och fint.

 

”Vi är väldigt nöjda med Peab Bostad och hela processen”.

Kristina

Utsikten, ventilationssystemet, den extra wc:n och rymden framhäver de som det bästa med lägenheten. De vitmålade väggarna lyfter fram Kristina och Lennarts intresse för svensk design och konst som kan och får ta plats mot den vita, stilrena grunden.
Hon och maken Lennart ler mot varandra i den vackert mönstrade soffan av svensk design och minns tillbaka till sin minst sagt varma bröllopsdag 2001. Vi kan se tillbaka och njuta av de minnen vi har samtidigt som vi är på en bra plats nu, konstaterar de.

”Vi är väldigt nöjda med Peab Bostad och hela processen”.

Fortfarande lyckligt gifta blickar de nu framåt och gläds åt livet i sin nya stad.

Genom den öppna balkongdörren hörs ett dovt byggdunk från den kommande grannföreningen Brf Bellevue, med samma fina läge på österplan i Örebro.
Inflyttning där sker hösten 2024 och än finns lägenheter i olika storlekar kvar till salu. Gör som Kristina och Lennart och boka ditt drömboende redan idag.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm