Partille PortHela livet runt hörnet

En helt ny stadsdel med hela livet runt hörnet

Att välja boende innebär inte bara att hitta den där perfekta lägenheten. Vi vill också att det som gör både vardag och fritid rikare ska finnas nära tillhands. Det var vår utgångspunkt när vi utvecklade den nya spännande stadsdelen Partille Port i samverkan med Partille kommun, en kvart från Göteborg.

Vi kan se att vi tänkte rätt eftersom våra lägenheter blivit väldigt eftertraktade. Partille är en bra kommun att bo i och för många barnfamiljer som vill stanna kvar eller söker sig hit blir en stor nybyggd lägenhet ett bekymmersfritt alternativ till villa. Det är perfekt också för den som är lite äldre och vill bo bekvämt men inte kompromissa bort närheten till naturen.

Att bo i Partille Port betyder att du hittar massor av spännande aktiviteter runt hörnet. Allt från det lilla, nära som planteringslådor på gården till evenemang på den nya Partille Arena. Och eftersom det är nära till så mycket behöver man inte flytta när barnen växer. Här finns förskola, grundskola och gymnasium. Men det finns också ett näringsliv och samhällsfunktioner – verksamheter som gör att det är liv och rörelse i området hela dagarna, veckans alla dagar.

– I vår etableringsplan handlar det om att hitta strategiskt placerade lokaler, gärna i områden med stark tillväxt. Partille är ett sådant samhälle.

Antoni Kutics, etableringsansvarig STC

För den som pendlar eller kanske vill göra en lite längre utflykt går bussen utanför entrén. I köpcentret Allum en liten bit bort ligger en kollektivtrafikknutpunkt där du kan ta pendeltåg till Alingsås eller Göteborg.

Men varför lämna Partille Port? Kvarteret har en härlig innergård på 3000 kvadratmeter, en träffpunkt för stora och små. Under gården ligger butiker och gym, så du kan ta hissen från bostaden direkt ner och träna eller handla det du behöver. Eller varför inte fika på det lokala cafét.

Coop har valt att etablera sig här med sitt största butikskoncept, liksom Apoteket Kronan och det lokala Ronyas café. Och gymmet går inte av för hackor. Träningskedjan STC valde att lägga en ny spektakulär träningsanläggning i en lokal med stora panoramafönster, sju meter i takhöjd och den senaste träningsutrustningen.
– I vår etableringsplan handlar det om att hitta strategiskt placerade lokaler, gärna i områden med stark tillväxt. Partille är ett sådant samhälle. Här ser vi en stark befolkningsökning och en stor potential att utveckla vår verksamhet. Partille Port erbjöd också en helt unik lokal som andas framtid och skänker besökarna både energi och inspiration i sin utformning. Läget är suveränt ur alla perspektiv, nära boende och granne med Partille Arena, säger Antoni Kutics, etableringsansvarig hos STC.

I de andra mindre lokalerna kommer längre fram olika verksamheter som kompletterar med bra service som knyter an till bostadsområdets karaktär. För i Partille Port kan du klara hela din vardag. Hela livet runt hörnet, med andra ord.

Fakta:
När Partille Port är klart kommer här att finnas över 800 bostadsrättslägenheter fördelat på fyra kvarter. Här finns också ett äldreboende med 54 boendelägenheter.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm