11 Oktober 2019Bostadsrättsskolan

Peab Bostad i samarbete med känd komiker i digital utbildningskampanj

Peab Bostad har lanserat en digital utbildningskampanj kallad Bostadsrättskolan. Kampanjen görs i samarbete med komikern och influencern Johanna Nordström. Hon ska genom fem filmer hjälpa Peab Bostad att utbilda unga vuxna i hur det fungerar att köpa och äga en bostadsrätt. Karin Normark, marknadsansvarig på Peab Bostad, svarar här på fem frågor om kampanjen.

Varför har Peab Bostad lanserat Bostadsrättskolan?
– Flera undersökningar visar att ungas kunskap om bostadsrätter är låg. Därför gör vi en informationskampanj som riktar sig till dem. Unga som saknar kunskap om bostadsmarknaden väljer många gånger osäkra och dyra andrahandsbostäder istället för att köpa en bostad, även i de fall de skulle ha råd att köpa. Bostadsbristen är jobbig för ungdomar och har de dessutom dålig kunskap om hur bostadsmarknaden fungerar blir det ännu tuffare.

Varför valde Peab Bostad att samarbete med komikern Johanna Nordström?
– Johannas sätt att blanda humor och allvar stämmer bra överens med vår målsättning att hitta de ungas sätt att kommunicera på. Johanna har nästan 200 000 följare på Instagram och är perfekt kanal för att nå ut till en rätt målgrupp.

Vilka reaktioner har ni fått?
– Vi har väldigt bra respons på kampanjen och den ligger helt rätt i tiden. Johanna Nordström är väldigt försiktig med vilka hon väljer att samarbeta med, men hon valde oss och det visar att detta är en viktig samhällsfråga för den åldersgrupp mellan 20 och 39 år som vi vänder oss till.

Vilka förväntningar har du på den här kampanjen?
– Jag hoppas att Bostadsrättsskolan ska ge ungdomar en kunskapsgrund att stå på och sänka tröskeln mot bostadsmarknaden. Ungdomar måste få chansen att bli vuxna. Men utan ett eget boende är det svårt att bli självständig.

Hur länge håller kampanjen på?
Kampanjen inleddes vecka 37 och fortsätter året ut.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm