22 Mars 2019Bli bostadsklok på 60 min

Premiär för Peabs bostadsrättsskola

Med start i Södertälje lördag 23 mars inleder Peab Bostad en serie utbildningar i hur det fungerar att köpa och bo i en bostadsrätt. Utbildningen kommer att hållas på både arabiska och svenska. Under året fortsätter sedan bostadsrättsskolor på flera orter i Sverige, till exempel i Märsta, Eskilstuna och Göteborg.

Utbildningen är en del av Peabs engagemang inom social hållbarhet. Idag finns det många som inte känner till hur bostadsrätter fungerar i Sverige, de som kommer från andra länder men också ungdomar och de som tidigare inte ägt sitt boende. Ökad kunskap om bostadsrätter kan förbättra din möjlighet att äga din bostad. Utbildningen kommer bland annat att ta upp skillnaden mellan bostadsrätt, äganderätt och hyresrätt. Rättigheter och skyldigheter för dig som boende och mycket mer.  

Utbildningen är kostnadsfri och hålls på flera språk. Låter det intressant? Läs mer här.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm