3 Juli 2019Nya bostäder i Fyllinge, Halmstad

Premiär för första bostadsbygget i nya Fyllinge

Nu startar byggnationen av de första bostäderna på den nya tomten i Fyllinge. Som en del av den nya stadsdelen uppför Peab Bostad med totalt 34 bostadsrättslägenheter. Fyllinge är en attraktiv bostadsort och intresset för projektet har varit stort.

Trots sommarvärme var det många som valde bort stranden och anslöt sig till första spadtaget för bostadsrättsföreningen Grönskan i Fyllinge. Grannar, köpare, intressenter var på plats. Likaså arkitekten Mattias Karlsson, Carl-Johan Berthilsson (M) från fastighetsnämnden och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott samt representanter från Peab Bostad.

I den nya stadsdelen uppför Peab Bostad ett fyravåningshus och ett femvåningshus med totalt 34 bostadsrättslägenheter på ett till fyra rum och kök. Intresset för lägenheterna har varit stort och det finns endast ett fåtal lägenheter kvar.

I sitt välkomsttal under första spadtagen lade Sara Bergström, projektchef Peab Bostad, vikt på satsningen i området.
– För oss är det viktigt att utveckla bostäder även utanför centrum och där passar Fyllinge in fantastiskt bra. Det ska gärna finnas bostäder med olika typer av upplåtelseformer inom ett område för en bra blandning av boende vilket ger en tryggare och bättre boendemiljö, sade Sara Bergström. 

Carl-Johan Berthilsson, samhällsbyggnadspolitiker och representant från Halmstads kommun, berättade om kommunens värderingar och satsningar för en bra livsplats i ett bra samhälle, något som redan är förankrat i Fyllinge. Han passade även på att gratulera köparna som har valt att köpa bostadsrätt i föreningen Grönskan.
– I Fyllinge vill vi bygga en ny hållbar stadsdel som har olika upplåtelseformer, allt från äldreboende och seniorlägenheter till bostadsrätter, hyresrätter och villor. Vi tror att byggnationen av de första bostäderna på området ökar attraktiviteten och att det i sin tur skapar en flyttkedja som frigör villor och hyresrätter, säger Carl-Johan Berthilsson.

Nyblivna lägenhetsägaren Bengt Fredriksson fick hedersuppdraget att ta första spadtaget. Tillsammans med frun Kerstin har han köpt en trerumslägenhet och flyttar nu från Ulricehamn till Fyllinge för att komma närmare barn och barnbarn. Nu längtar de efter närheten till stranden och hur smidigt det blir att ta sig överallt, exempelvis med cykel.
– Vi har stått i bostadskön för en hyresrätt i flera år. Tanken var inte att köpa men vi lockades av området, att huset är Svanenmärkt och att det var prisvärt. Bostadsrätter även utanför centrum har stigit mycket de senaste åren och här finns det dessutom nya lägenheter till ett bra pris, säger Bengt Fredriksson.

Nyblivna lägenhetsägaren Bengt Fredriksson fick ta första spadtaget tillsammans med Sara Bergström, projektchef Peab Bostad och kommunpolitiker Carl-Johan Berthilsson.
Foto: Peab Bostad

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm