7 Oktober 2019Brf Skidskytten, Östersund

Nu kan bostadsköpare välja klimatsmart

Miljöarbetet är en självklar del i Peabs samhällsbyggande. Som ett led i detta planerar Peab Bostad att våren 2020 börja bygga bostadsrättsföreningen Skidskytten – ett Svanenmärkt boende vid Tallåsen i Östersund. Redan nu går det att teckna sig för lägenheter i de två husen.

 

Svanenmärkningen innebär bland annat att byggmaterial och kemiska produkter kontrolleras samt att byggnaderna lever upp till höga krav på energianvändning.
– Det handlar inte om några enstaka åtgärder utan att hela bostadsprojektet och byggprocessen bedöms ur ett helhets- och livscykelperspektiv. Det innebär i sin tur att vi måste ställa tuffa krav på våra underleverantörer, säger Peab Bostads projektchef David Andersson.

För att ytterligare bidra till ett klimatsmart boende kommer det vara möjligt att ladda elbilar på den närbelägna parkeringen. Och för de som föredrar cykeln som transportmedel kommer en cykelverkstad finnas tillgänglig på gården.
– Östersunds kommun har som mål att vara fossilbränslefritt och energieffektivt 2030 och det är viktigt att Peab Bostad är med och drar sitt strå till stacken för en bättre miljö, säger David Andersson.

Välplanerade och moderna bostadsrättslägenheter i Norra Stadsdelen, Brf Skidskytten

Peab Bostad förväntar sig att BRF Skidskyttens klimatsmarta profil – och närheten till ett aktivt friluftsliv – framförallt kommer att locka köpare i åldrarna 20–40. Samtidigt är det just unga vuxna som har svårast att komma in på bostadsmarknaden. Därför har Peab Bostad nu lanserat en digital utbildningskampanj, kallad Bostadsrättsskolan, riktad mot denna grupp.
– Svårigheterna med att skaffa en bostad är framförallt en ekonomisk fråga. Men att många unga också har stor okunskap om vad det innebär att köpa bostadsrätt gör att de får extra svårt. Därför har vi startat Bostadsrättsskolan, avslutar David Andersson.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm