8 Juni 2020Brf Ängen, närheten till både natur och centrum

Nu startar byggnationen av Brf Ängen i Holmängs Hage

Vänersborgs nyaste stadsdel – Holmängs Hage – växer fram och i sommar startar byggnationen av Peab Bostads 32 bostäder i området. Intresset för Brf Ängen är stort och närheten till både natur och centrum lockar såväl barnfamiljer som yngre och äldre par.

Holmängs Hage är ett område som präglas av grönska och närhet till vattnet. Samtidigt är det nära till mataffär, centrum och de goda förbindelser som finns där, vilket ger ett bra läge för såväl yrkesverksamma inom kommunen som för långväga pendlare. Busshållplats finns redan i området och dessutom planeras även en skola.

Totalt kommer Holmängs Hage att bestå av cirka 700 bostäder. En del är redan färdigställda medan andra är på gång. Peabs kvarter, Brf Ängen byggstartas i juni och kommer bestå av två radhuslängor samt sex småskaliga flerbostadshus med fyra bostäder i varje byggnad, varav några etagelägenheter.
Pernilla och Mikael Ewenborg är två av köparna som ser fram emot byggstarten.

- Vi bestämde oss mer eller mindre för området så snart vi hörde att det skulle byggas bostäder här, och vi köpte direkt vid säljstart. Läget är perfekt med naturen som granne och centrum bara en kort cykelfärd bort, säger Pernilla Ewenborg.

Mikaela Ropel, projektledare på Peab Bostad, är inte förvånad över att den nya stadsdelen har blivit så populär, och under rådande omständigheter erbjuds smarta lösningar för de som är intresserade av en visning.

- Holmängs Hage är ett fantastiskt område som attraherar många. Såväl barnfamiljer som yngre och äldre par söker sig hit. Vi har visningar vid tomten varannan vecka, där intressenter får träffa mäklaren och kan uppleva området och bostädernas läge på plats. Självklart har vi anpassat oss efter rådande omständigheter, med bokade visningstider och vi erbjuder även olika personliga och digitala visningar, berättar Mikaela Ropel, projektledare på Peab Bostad.

För ytterligare information, läs mer om projektet här.

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm