Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

5 Maj 2021Byggstart för Traversen

Byggstart för 80 bostäder och Trollhättans största inglasade trädgård

Nu har startskottet gått för Innovatum-områdets hittills grönaste etapp, där vi genom Brf Traversen kommer erbjuda 39 bostadsrätter och Trollhättans största inglasade trädgård. På tomten intill bygger vi samtidigt 41 hyresrätter för Fortinova Fastigheter.

Under en Corona-anpassad ceremoni togs nyligen det första spadtaget för Brf Traversen, bestående av 39 bostadsrätter i den expansiva stadsdelen Innovatum. Förutom det symboliska spadtaget planterade våra kollegor också bostadsrättföreningens första träd – en passande gest för denna gröna stadsdel och bostadsprojektet i fråga.

Här kommer nämligen Trollhättans största inglasade trädgård att ligga – 500m2 stor och fyra våningar hög, designad av landskapsarkitekten John Tizzard. Trädgården kommer att länka samman de båda huskropparna och ge boende tillgång till en grön skön utemiljö året om. Någon som redan fallit för de ljusa, moderna och välplanerade bostäderna är tjugofemåriga Edward Al Hasbani.

- Jag är uppväxt i Trollhättan och har alltid velat bo vid slussarna. Det är ett jättefint område och jag ser verkligen fram emot att få flytta in. Jag har tittat på andra bostäder men inte hittat ”rätt” lägenhet förrän nu. Lägenheten är jättefin och den unika trädgården lockar mig verkligen. Här ser jag och min blivande sambo Valentina fram emot att kunna umgås med vänner och familj, säger Edward Al Hasbani.

Parallellt med Brf Traversen kommer vi att uppföra ett fyravåningshus med 41 hyreslägenheter på tomten intill. Dessa kommer att ägas och förvaltas av Fortinova Fastigheter.

Inflyttning är planerad till våren 2023. Uthyrningen av hyresrätterna sker via Fortinova och startar runt årsskiftet 2022/2023, medan bostadsrätterna i Brf Traversen finns ute till försäljning redan nu.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.