5 Maj 2021Byggstart för Traversen

Byggstart för 80 bostäder och Trollhättans största inglasade trädgård

Nu har startskottet gått för Innovatum-områdets hittills grönaste etapp, där vi genom Brf Traversen kommer erbjuda 39 bostadsrätter och Trollhättans största inglasade trädgård. På tomten intill bygger vi samtidigt 41 hyresrätter för Fortinova Fastigheter.

Under en Corona-anpassad ceremoni togs nyligen det första spadtaget för Brf Traversen, bestående av 39 bostadsrätter i den expansiva stadsdelen Innovatum. Förutom det symboliska spadtaget planterade våra kollegor också bostadsrättföreningens första träd – en passande gest för denna gröna stadsdel och bostadsprojektet i fråga.

Här kommer nämligen Trollhättans största inglasade trädgård att ligga – 500m2 stor och fyra våningar hög, designad av landskapsarkitekten John Tizzard. Trädgården kommer att länka samman de båda huskropparna och ge boende tillgång till en grön skön utemiljö året om.

Parallellt med Brf Traversen kommer vi att uppföra ett fyravåningshus med 41 hyreslägenheter på tomten intill. Dessa kommer att ägas och förvaltas av Fortinova Fastigheter.

Inflyttning är planerad till våren 2023. Uthyrningen av hyresrätterna sker via Fortinova och startar runt årsskiftet 2022/2023, medan bostadsrätterna i Brf Traversen finns ute till försäljning redan nu.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm