3 Juni 2020cykelvänliga läget i Dockan, Malmö

Peab Bostads nya kvarter sätter cykeln i centrum

Allt fler satsningar görs på att främja cyklandet. Det senaste exemplet är att FN beslutat att göra den 3 juni till Världscykeldagen för att få fler människor att välja det klimatsmarta färdsättet. Detta ligger helt i linje med Peab Bostads senaste byggprojekt; Kv. Vélo.

Vélo betyder cykel på franska och det är det exceptionellt cykelvänliga läget i stadsdelen Dockan i Malmö som fått ge namn åt det nya bostadskvarteret. Här har man inspirerats av föregångsstäderna Amsterdam och Köpenhamn. Att bygga för cyklande malmöiter ger både Peab Bostad och de boende möjlighet att bidra till en klimatsmart framtid.
Ulrika Englund, säljchef på Peab Bostad, förklarar:

– De flesta nya bostadshus har cykelrum, men ofta placeras de i källaren och kan upplevas som otrygga. Här gör vi tvärtom och bygger väl tilltagna och upplysta cykelrum i gatuplan med stora fönsterpartier.

Totalt görs det plats för cirka 250 cyklar och två servicestationer. Alla som flyttar in får även ett medlemskap hos cykelköket STPLN. Föreningen får också en egen bilpool och tillgång till fem ellådcyklar. Som en extra bonus skänker de en Hövding till de första köparna!

Malmö har blivit utsett till Årets cykelfrämjarkommun fyra gånger och Malmö stad har som mål att 30 procent av Malmöbornas resor ska göras på cykel senast år 2030. Genom att bygga Kv. Vélo bidrar Peab Bostad till denna målsättning om ett mer hållbart samhälle för Malmö stad.

– Det är alltid väldigt roligt att presentera nya bostäder. Men det här projektet känns extra kul med tanke på miljöaspekten och det stora gensvaret. Försäljningen av den första etappen inleddes med en livesänd säljstart för en dryg månad sedan. Totalt är det 144 bostäder allt från den lilla ettan till gathus och penthouse lägenheter med fantastisk utsikt. Intresset för projektet är stort och vi ser hoppfullt på fortsättningen, avslutar Ulrika Englund.

Läs mer om Kv. Vélo här

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulrika Englund, säljchef på Peab Bostad
Telefon: 0733-37 47 94
E-post: ulrika.englund@peab.se

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm