16 Mars 2023symbolisk första gjutning för Å-kanten

Invigning av byggnationen intill Nyköpingsån

Nu har startskottet gått för våra nya bostäder i Å-kanten i Nyköping. I strålande solsken med Nyköpingsåns porlande runt hörnet genomförde vi en symbolisk första gjutning för att fira att byggnationen nu har startat.

Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström genomförde gjutningen tillsammans med Johan Wagner Projektchef på Peab Bostad och en köpare Ove Söderling. Det var tre koncentrerade herrar som samspelt hällde betongen i formen. Den fina skylten som gjöts i betong kommer sedan att placeras på marken i anslutning till husets entré. Invigningen avslutades med värmande sopplunch och nyblivna grannar som minglade och bekantade sig med varandra.

Bild: Urban Granström (kommunstyrelsens ordförande), Johan Wagner (Projektchef Peab Bostad) och Ove Söderling (Kund). 

Susanne och Ove Söderling har köpt en trea högst på hörnet som vetter mot Nyköpingsån. De har varit med från allra första början. De tittade först på grannhuset, som nu är slutsålt och inflyttat, men de fick inte den lägenhet de önskade mot ån så de valde att ställa sig i kön på nästa etapp och fick då möjlighet till just den bostaden som de önskade. De har bott i sitt hus i 38 år och nu är de redo för en ny fas i livet. -Det ska bli så skönt och slippa all skötsel säger Susanne och ler, snöskottning och gräsklippning kommer vi inte att sakna. Hon fortsätter, -Och så ska det bli skönt att få flytta in i någon helt nytt och fräscht!

Bild: Susanne och Ove Söderling

I Å-kanten bygger vi två till fyra rum och kök precis på kanten till den vackra Nyköpingsån. På taket planeras för solceller för att hålla nere föreningens framtida driftskostnader. Här planeras även för en trevlig gästlägenhet för de boendes besökare. Grannhuset Å-promenaden är slutsålt och inflyttat, nu är även byggnationen i gång för Å-kanten och inflyttning är planerad till kvartal 4, 2024.    

Bild: skylten som gjöts i betong

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm