24 Februari 2021Spadtag för Brf Älvshöjden

Spadtag i vintrigt och snöigt Skellefteå

En gnistrande vinterdag på en tomt klädd i snö tog man nyligen ett första spadtag för Brf Älvshöjden i Skellefteå. På populära stadsdelen Älvsbacka ska det byggas 29 nya bostadsrättslägenheter om 2-3 rum och kök.

- Det är en populär stadsdel som i stort redan är ett etablerat och uppbyggt bostadsområde med en skön blandning av villor och flerbostadshus, berättar Stefan Israelsson, projektchef på Peab Bostad. Här bygger vi en av de sista pusselbitarna i området med närhet till älven.

För att undvika för mycket folk på platsen så valde man att filma det första spadtaget, filmen skickas därefter till våra köpare. Det var platschef Cedric Andersson och arbetsledare Amanda Berglund från Peab Sverige som tillsammans med mäklare Sofie Marklund från Fastighetsbyrån i Skellefteå invigde det nya bostadskvarteret.

I kyligt vinterväder invigdes byggnationen av Brf Älvshöjden i det populära området Älvsbacka. Huset ligger med närhet till strandpromenaden på norra sidan av Skellefteälven och med gångavstånd till city. Huset planeras med balkonger och uteplatser i skönt sydvästläge. I sutterängplan planeras cykelförråd och på gården finns lägenhetsförråd i extern byggnad. Brf Älvshöjden beräknas stå inflyttningsklart sista kvartalet 2022.

Brf Älvshöjden sålde slut på 3 månader och vi planerar nu för nästa projekt i Skellefteå på Tuböle längs Skellefteälvens strand.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm