9 Februari 2022Ljusspel över Göteborg när Peab bygger nytt landmärke på höjden

Göteborg växer på höjden! Nu sätter Peab spaden i marken för ett nytt landmärke i vacker varvsmiljö på Eriksberg. Med sina 23 våningar och ett observatorium på taket, blir det nya huset närmare 80 meter högt. Det traditionella första spadtaget ersattes på tisdagskvällen med en ljussättning som illustrerar den nya byggnadens höjd – ett ljus som kommer synas över stora delar av Göteborg under en månad framåt.

Den höga byggnaden kommer utmärka sig och bli en del av Göteborgs nya stadsbild. Brf Celsius är en fastighet på 23 våningar med 91 lägenheter med utsikt över staden och hamninloppet. Varvsmiljön runt fastigheten ger en unik karaktär till området.

– Brf Celsius blir ett nytt landmärke som kommer utgöra en del av Göteborgs nya stadsbild. Vi har utvecklat en tilltalande byggnad belägen i ett historiskt område, som idag är ett av Göteborgs mest attraktiva. Vi ser projektet som en i raden av nya byggnader med fokus på höjd, som tillsammans skapar en ny skyline åt Göteborg, säger Therese Lundh, Regionchef på Peab Bostad.

Ljussättning markerar byggstart

Fastighetens höjd – hela 23 våningar – illustreras genom att sex stora armaturer med ljusstrålar lyser upp himlen, minst lika högt som byggnaden ska bli. Ljusinstallationen kommer under bra väderförhållanden synas över stora delar av Göteborg från 8 februari till 5 mars.

– Förutom att visa på projektets höjd, ser vi även ljussättningen som vårt första, symboliska spadtag. När restriktionerna satte stopp för fysiska träffar behövde vi tänka om. Beläget längst upp på Celsiusgatan på Eriksberg kommer det bli en vacker installation för allmänheten att besöka, eller betrakta från håll, säger Johannes Öberg, Försäljningschef på Peab Bostad.

Observatorium och co-workingyta

Byggnaden kommer att utmärka sig på fler sätt än genom höjden. På taket av fastigheten kommer det byggas ett 30 kvadratmeter stort observatorium i form av en glaskub med panoramafönster. Här ska de boende kunna njuta av utsikten och titta på stjärnorna genom stjärnkikare. Fastigheten kommer även få sin egen co-workingyta på cirka 50 kvm, som de boende kan använda för att jobba ”hemma” på distans. Brf Celsisus samtliga lägenheter blir Svanenmärkta och miljötänket avspeglas även i den elbilspool som föreningen ska erbjuda.

 

Försäljning av husets första och andra etapp pågår. Tillträde är planerat till sommaren 2024.

 

För mer information, besök https://peabbostad.se/projekt/vastra-gotaland/celsiusgatan/

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Therese Lundh

Regionchef Peab Bostadsutveckling Väst

Mobil 072- 533 78 30

therese.lundh@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm