4 Februari 2021Första spadtag i strålande solsken

I krispigt vinterväder invigdes byggnationen av Brf Esplanaden

I strålande sol på en tomt klädd i vacker vinterskrud grävdes den 3/2 ett första spadtag för Brf Esplanaden i Örebro. På populära stadsdelen Öster ska vi bygga 60 nya bostadsrättslägenheter mellan 1-4 rum och kök.

-Det är en väldigt populär stadsdel och ett utvecklingsområde på Österplan där man nu omvandlar ett gammalt område med bussdepå till nya bostäder, säger Joakim Otternäs, projektledare på Peab Bostad. Det blir ett elegant hus klätt i tegelfasad, ett lyxigt uttryck förklarar Joakim stolt.

För att undvika för mycket folk på platsen så valde vi i går att filma det första spadtaget och filmen kommer att skickas till våra köpare inom kort. Det var Sälj- och kundansvarig Lisa Dahlén, Projektledare Joakim Otternäs från Peab Bostad och Niclas Johansson Projektchef Peab Sverige som invigde det nya bostadskvarteret i det härliga vintervädret. Några köpare som bor i området kom förbi för att ta del av spadtaget på avstånd. Nerikes Allehanda var på plats och passade på att ställa några frågor till våra köpare som ska flytta in i Brf Esplanaden.

I krispigt vinterväder invigdes byggnationen av Brf Esplanaden i det populära området Öster. Huset ligger granne med den nya Österängsparken och med gångavstånd till city och Stadsparken. På huset planeras en takterrass med härliga vyer och ett växthus för den med gröna fingrar. I bottenplan planeras gästlägenhet och gemensam lokal för de boende i huset. Brf Esplanaden beräknas stå inflyttningsklart hösten 2022.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm