14 September 2022Symboliskt första spadtag för Brf Framtiden i Skellefteå

Idag har vi tagit det symboliska spadtaget för Brf Framtiden i Skellefteå, längs Skellefteälvens strandpromenad. Här byggs nu 87 Svanenmärkta hem på fantastiskt läge direkt vid älven och kommer med sina 7 och 9 våningar bli ett nytt landmärke i stan.

Solen kämpade sig igenom molnen när vi firade detta symboliska spadtag tillsammans med köpare i projektet. Stefan Israelsson, projektchef Peab bostad tillsammans med Ulrika Edberg, sälj- och kundansvarig hälsade välkomna och berättade tillsammans med Roger Skog, platschef på Peab lite om vad som kommer att hända härnäst på området.

På plats fanns också kommunalråd Lorents Burman som pratade om bostadsbyggandet i Skellefteå och Peab som viktig aktör i samhällsutvecklingen i Skellefteå. Spadtaget togs av Lorents Burman, Ulrika Edberg och en av köparna i projektet, Jörgen Johansson.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm