24 Mars 2023Ett symboliskt första spadtag i Umeå

Nu har startskottet gått för nya bostäder i nästa etapp av Rödängs Trädgårdar i Umeå. I fallande snö genomförde vi ett symboliskt första spadtag för att fira att byggnationen nu har startat.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg satte spaden i backen tillsammans med Mikael Berglund, Ordförande byggnadsnämnden, Susanne Hallberg, Regionchef Peab, samt Anders Åström, affärsutvecklare Peab Bostad och Ulrika Edberg, sälj- och kundansvarig Peab. Det var fem glada grävare som trotsade snön som yrde över området. Efter det symboliska spadtaget firades starten med fika tillsammans med de som arbetar med framtagandet av det nya kvarteret på Rödäng.

Bild: Mikael Berglund (Ordförande byggnadsnämnden), Susanne Hallberg (Regionchef Peab, Hans Lindberg (Kommunstyrelsens ordförande), Anders Åström (Affärsutvecklare Peab Bostad) och Ulrika Edberg (Sälj- och kundansvarig Peab Bostad). 

Husen blir Svanenmärkta och byggs som en del av Rödängs Trädgårdar.
Innergården med ätbara växter, odlingslådor och växthus kommer att bli en naturlig samlingsplats för hela kvarteret. Husen rymmer 64 lägenheter fördelat på 6 våningsplan. Bostäderna som har ljusa och kvadratsmarta planlösningar med detaljer för ett bekvämt boende i fokus planeras att bli bostadsrätter, men skulle också kunna vara hyresrätter. Något som tas beslut på senare i år. 

Totalt planeras det för 440 bostäder i kvarteret, varav 214 bostadsrätter som Peab Bostad bygger i egen regi.

Fotograf: Andrés Bustamante

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm