7 Oktober 2019Brf Hamnutsikten, Lillänghamnen

Första spadtag för nya sjönära hem på Hammarö utanför Karlstad

Det var en strålande höstdag i Lillänghamnen när ett första spadtag togs för Brf Hamnutsikten. 2018 vann Peab Bostad markanvisningstävlingen med bidraget ”Gå i Hamn”. Konceptet bygger på moderna hamnmagasin och en tydlig identitet kopplad till hamnen. Här ska 27 lägenheter byggas på första parkett med fantastisk utsikt över Vänern. 

Lokaltidningar var på plats vid ceremonin i veckan och dokumenterade när en av våra köpare tog det första spadtaget tillsammans med Joakim Otternäs, projektledare Peab Bostad och Peter Johansson, ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt avtäcktes det fina betongfundamentet som ska pryda Hamnutsiktens gård i framtiden – vilket följdes av applåder från nöjda köpare.

Unikt läge med obruten horisont

Ordförande i kommunfullmäktige Peter Johansson bor själv i området och hälsade våra köpare välkomna till Lillängshamnen.
– Det går inte att slå det här läget, det här är verkligen prima läge, säger Peter Johansson och tittar ut på tomten där Hamnutsikten ska byggas.

Intresset har varit stort för våra nya bostäder på Hammarö och idag finns bara en ledig lägenhet kvar i Brf Hamnutsikten.  Men det blir fler lägenheter i populära Lillängshamnen. 
– Totalt blir det ungefär ett 80-tal lägenheter här. Det här är ett unikt läge. Det finns inte många platser där man har en obruten horisont, säger Thord Tärnbrant, distriktschef Peab Bostad.  

Spadtaget avslutades med grillade hamburgare och mingel i strålande solsken på solbryggan mitt emot Hamnutsikten. Det blev ett första tillfälle för våra kunder att mötas på den plats där de med stor sannolikhet kommer att träffas många gånger i framtiden.

Vid spadtaget avtäcktes det fina betongfundamentet som ska pryda Hamnutsiktens gå gård i framtiden – vilket följdes av applåder från nöjda köpare.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm