14 Maj 2019Brf Äppellunden, Sturefors

Här bygger vi vår framtid

Barnen och barnfamiljer var i fokus när det nyligen togs ett första spadtag för Brf Äppellunden i Sturefors, söder om Linköping. Peab Bostad har för detta projekt satsat på att omvandla bolagets koncept för småhus till att uppföra 16 kedjehus som utgör en bostadsrättsförening.

Det var en bra uppslutning bland de blivande bostadsrättsinnehavarna när det var dags att ta det symboliska första spadtaget. Eftersom barnfamiljer dominerar bland köparna fick också barnen spela en huvudroll. Sex knattar grävde med härligt engagemang, ivrigt påhejade av övriga familjemedlemmar. Jordhögen kommer så småningom förvandlas till områdets lekplats.

Efter invigningsceremonin väntade mingel och flera blivande grannar fick chansen att träffas för första gången. Då hade de redan fått lyssna på Per Svedberg, distriktschef för Peab Bostad, som inledde ceremonin med att beskriva att projektet består av två hustyper (Siljan och Vänern) ur Peabs koncetpthus, som paketerats i en bostadrättförening.

- Vi vill göra det möjligt för en bredare målgrupp att få vad som i praktiken är en egen villa till en förhållandevis låg insats, säger Per Svedberg och fortsätter:

- Förutsättningarna för att köpa bostad förändras över tid, och då måste vi som bolag hitta nya kostnadseffektiva koncept som ger flera kundsegment möjlighet att köpa en ny bostad. Brf Äppellunden är vårt andra projekt där idén är att låta fler människor förverkliga sin dröm om ett eget boende till en överkomlig kostnad.

Utmaningen för att lyckas med denna typ av koncept, är att kunna förvärva byggbar mark i rätt områden till rätt pris. Både försäljningen av Brf Spåret med 39 kedjehus och Brf Äppellunden i Sturefors, visar att Peab Bostad har hittat ett vinnande koncept.

De yngsta familjemedlemmarna fick ta första spadtaget till Brf Äppellunden i Sturefors. Foto: Lisa Åkesson        

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm