27 Juni 2019Nya bostadsrätter på Femöre, Oxelösund

Första spadtaget för nya bostäder på natursköna ön Femöre i Oxelösund

Ett kvalitetsboende i harmoni med naturen – det är den bärande idén när Peab Bostad i samarbete med Oxelösunds kommun nu bygger Brf Femöre 2. Den 24 juni togs det första spadtaget till 25 Svanenmärkta bostäder i direkt anslutning till såväl havet som öns populära naturreservat.

Mindre än två kilometer från Oxelösunds centrum växer ett nytt bostadsområde fram på ön Femöre. Catharina Fredriksson, kommunalråd i Oxelösund, var en av dem som hjälptes åt med först spadtaget till Brf Femöre 2 – allt inför ögonen på ett stort antal bostadsköpare.

I samband med det symboliskt viktiga spadtaget startar också försäljningen av de nästföljande 25 bostadsrätterna. De totalt 50 lägenheterna på mellan 54 och 113 kvadratmeter innebär en efterlängtad lindring av kommunens bostadsbrist samtidigt som Brf Femöre 2 är ett typexempel på hållbart boende där den omgivande naturen varit vägledande.

– Det är djupt tillfredsställande att kunna erbjuda ett boende utöver det vanliga med fantastisk utsikt och naturen runt knuten, säger Jonny Lundqvist, distriktschef på Peab Bostad. Våra flerbostadshus är miljöcertifierade enligt Svanenmärkningen med höga krav på byggprocess, material och energibehov vilket garanterar att vårt arbete bygger på en grön filosofi med fokus på etik, kvalitet och långsiktighet.

Köpare Marie Olsson gjuter tillsammans med distriktschef Jonny Lundqvist, Peab Bostad, och kommunalråd Catharina Fredriksson en betongskylt med föreningens namn som sedan kommer pryda utemiljön på gården.

Alla köpare på väg upp till platsen för Brf Femöre 2.

Köpare Anders Danielsson står redo för att spränga på berget där hus A kommer att stå.

Foto: Carin Olsson

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm