5 Juni 2019Gårdsfest i Partille Port

Lyckan, glädjen och kärleken gror på innergården i Partille Port

En solig majkväll var det äntligen dags att inviga innergården för Brf Lyckan, Glädjen och Kärleken i Partille Port. Peab bjöd in till gårdsfest för att bland annat låta nuvarande och blivande grannar mingla i den gröna miljön.

Gårdsfesten lockade hundratals gäster, där några redan hade flyttat in i den första etappen som var klar i januari. Andra på gårdsfesten väntade ivrigt på att få flytta in det nybyggda kvarteret. Trots att solen var framme, var kvällen lite kall och gårdens stora, gemensamma växthus var en välkommen och värmande samlingsplats för de minglande grannarna. Där satt gästerna och njöt av mat, dryck och av livebandet som spelade på festen.

I inflyttningspresent från Peab gavs innergården bänkar och bord, men även en grill som kan nyttjas av de boende. Johan Thyni, Peabs projektledare för bygget, är glad över att ge en gåva som skänker mervärde till området.

- Här bor man med en fantastisk innergård och har livet runt hörnet, med matvarubutik, apotek och gym i samma byggnad. ”Götaplatsen i Partille”, kallar vi det, men snäppet bättre, hävdar Johan.

Här växer nämligen redan smultron, kryddgrönt och rabarber för alla boende att äta av. Bland sommarblomster och örter är även vintergrönt planterat, vilket gör innergården grön året om. Planteringslådor står redo på gården för bosatta att själva odla i efter bästa förmåga. Under kvällen planterades det Silverpäronträd som var med vid första spadtagsceremonin på gården. På den gröna innergården kan trädet och Lyckan, Kärleken och Glädjen växa.

Foto: Michael Winnerholt

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm