5 Juni 2023Gymmet skapar förutsättningar för ett bättre välmående

Flyttlasset har nyligen gått till de nya bostäderna i grönskande Brf Traversen. Här bor man med en inglasad trädgård om 500 kvm med plats för social samvaro och avkoppling. Men det finns mer, både övernattningslägenhet, snickarverkstad och så ett fullutrustat gym. Ett gym som de boende har full tillgång till när som helst.

- Vi har haft ett jättebra samarbete med leverantören Eleiko, berättar projektledaren Sandra Hagstedt. De har varit med i hela processen och optimerat ytan och träningsmöjligheterna på bäst sätt.

Träningsytan är på ca 30 kvm, med ett stort utbud. Här finns både konditionsmaskiner, lösa vikter, gummiband och en multifunktionell träningsställning som erbjuder många olika former av träningsmöjligheter. 

- Många kan uppleva att det är svårt att komma igång, eller ta steget in i ett gym. Därför fick vi möjligheten att ge de boende en introduktion av gymmet och hur man kan träna.

Leverantören Eleiko anordnade ett ”öppet hus” i gymmet under en eftermiddag där P-O Osbeck från Eleiko berättade och introducerade de boende till både maskiner, vikter och olika övningar.

- Hälsofördelarna med att träna styrka och kondition är stora, berättar P-O på Eleiko. Både för vår hälsa idag, och i framtiden. Att ha ett gym så här, precis intill sin bostad skapar stora förutsättningar för att hinna med det i vardagen. Det sänker barriären och möjliggör för fler att skapa hälsosamma vanor och skörda fördelarna av regelbunden fysisk aktivitet.

Med över 15 års erfarenhet av träning har P-O också skapat olika träningsprogram, med och utan vikter, som kommer att sitta på väggen i gymmet. För att man enkelt ska komma igång, veta vad man ska göra och göra det på rätt sätt.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm