Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

5 April 2019Säljpremiär för Brf Hamnutsikten

Högtryck på säljpremiären för Brf Hamnutsikten på Hammarö

Kön ringlade lång utanför Skoghall Folkets Hus när det var dags för säljpremiär av Brf Hamnutsikten på Hammarö. Här kan drömmen om att bo sjönära bli sann. På första parkett mot Vänern bygger Peab sjönära hem med rogivande utsikt. Nu har startskotten gått för 27 st bostadsrätter om 2-4 rok i Lillängshamnen.

2018 vann Peab Bostad markanvisningstävlingen med bidraget ”Gå i Hamn”. Konceptet bygger på moderna hamnmagasin och en tydlig identitet kopplad till hamnen. Visionen är att ge Lillängshamnen en tydlig egen identitet som hamnmiljö. Den nya bebyggelsen utformas som hamnmagasin, snarare än traditionella bostadshus. Det bildas två nya samlingsplatser vid vattnet, Entréparken och Hamnplan. Entréparken blir en grön öppen aktivitetsyta som blir entréplats där Lillängsvägen möter viken och rekreationsstråket ut mot  Grytudden. Intill hamnplan ligger det stora soldäcket där man kan slå sig ner och njuta av det härliga hamnlivet.

Det har varit ett stort intresse inför Hamnutsiktens säljstart. Brf Hamnutsikten är den första etappen till säljstart med 27 lägenheter. I området planeras för fler etapper med totalt ca 50 lägenheter.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 63 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.