15 December 2022julmarknad i Kockums gamla Vagnsverkstad

Söndagen den 11 december intog julen Varvsstaden som för en dag blev Julstaden. Peab Bostad hade öppet hus i sin visningslägenhet i Kv. Varvskajen samtidigt som Varvsstaden arrangerade julmarknad i Kockums gamla Vagnsverkstad. Dagens tema var hållbarhet och återbruk.

Det var två lyckade arrangemang och det var väldigt många besökare både på visningen och julmarknaden. I samarbete med Erikshjälpen är visningsbostaden inredd med second-hand. Inför den stundande julhelgen har vi även kompletterat inredningen med återbrukat julpynt från Erikshjälpen för uppmuntra fler till att värna om miljön och inte bara köpa nytt.

- Många spekulanter är nyfikna på området som blivit ett av Malmös mest populära. Här bor man nära allt – hav och strand, kajpromenad, city samtidigt som man har närheten till centralen och goda förbindelser med resten av Skåne. I de pågående projekten i området närmar vi oss slutsålt men än finns chansen till en riktigt fin bostad på ett av stadens bästa läge säger Mattias Jansson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Varvsstadens egen julmarknad blev en riktig succé och aldrig förr har så många människor varit i den gamla Vagnsverkstaden. Lokala aktörer och kreatörer ställde ut med allt ifrån stickade mössor, keramik till närproducerad honung och ost. Utställarna betalade inget utan istället bidrog de tillsammans med ca 20 000 kr till Skåne Stadsmission.

Nedan ett smakprov på vårt återbrukade julpynt samt bilder från julmarknaden.

Elin Fasth, kommunikatör på Varvsstaden, arrangerade julmarknaden. Fotograf Björn Forsberg 

Välbesökt julmarknad i den gamla Vagnsverkstaden i Varvsstaden. Fotograf Björn Forsberg

En av utställarna var Yvig Malmö, en blomsterstudio & kaffebar, som har sin butik i Kv. Varvskajen. Fotograf Björn Forsberg 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm