19 Juni 2019Kommunalrådet satte spaden i marken för Dockporten

På onsdagen sattes spaden i marken på den sista obebyggda tomten i Dockan. Här ska Peab nu bygga ett av områdets mest spektakulära bostadshus: Brf Dockporten. Malmös nya kommunalråd för stadsbyggnad och miljö, Simon Chrisander, tog det första symboliska spadtaget. – Med det här bygget läggs ytterligare en pusselbit i den positiva utvecklingen av Dockan, säger han.

Uppslutningen var stor när kommunalrådet tillsammans med Peab Bostads projektledare, Therese Alexandris, under högtidliga former förklarade byggandet av Brf Dockporten inlett. Efteråt fick media och intressenter chansen att bekanta sig närmare med kvarteret.

Från att ha varit ett pulserande skeppsvarv har Dockan idag förvandlats till en modern stadsdel och Brf Dockporten byggs alldeles vid kajkanten. Huset blir Svanenmärkt vilket innebär att det kommer att ha låg energianvändning samt uppfylla höga miljö- och hälsokrav på byggvaror och innemiljö.
– Havsnära miljöer kommer nu utnyttjas på ett utomordentligt sätt och det gläder mig att Peab prioriterar höga miljöambitioner, säger Simon Chrisander.

På byggnadens tak kommer de boende kunna nyttja den gemensamma bastun med utsikt över Öresund och småbåtshamnen. Alldeles intill ligger Västra hamnen, centralstationen och city.

Dockporten kommer att bestå av 98 bostadsrätter. Försäljningen har gått långt över förväntan och i nuläget återstår bara 19 lägenheter innan samtliga är sålda.

– Intresset för att bo i detta för Malmö stad historiskt intressanta område är verkligen stort, säger Therese Alexandris, projektledare på Peab Bostad. Läs mer om bostäderna i Brf Dockporten här

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Therese Alexandris, projektledare Peab Bostad.

Telefon 040-35 76 78 / E-post: therese.alexandris@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm