24 Januari 2020Peab Bostad bygger Brf Murmästaren, Svedala

Peab Bostad bygger nya hus i snabbväxande Svedala

Svedala växer i takt med att allt fler barnfamiljer flyttar till kommunen. I det populära området Tegelbruket avlöser nybyggnationerna varandra och Peab Bostad har nu fått bygglov för områdets sista tomt. Här planerar Peab Bostad att bygga Brf Murmästaren – 18 nya gathus i två plan i bostadsrättsform.

Under den första halvan av 2019 hade Svedala kommun den största relativa
folkökningen i hela Sverige. 2045 förväntas befolkningen ha vuxit till 30 000 invånare, vilket är en ökning med drygt 40 procent jämfört med idag. För att möta den demografiska utvecklingen har kommunen de senaste åren kraftigt byggt ut antalet förskoleplatser. Det gör Brf Murmästaren idealiskt för barnfamiljer.

Utöver den redan befintliga förskolan i området byggs just nu helt nya Åkerbrukets förskola strax intill, som är klar för inflyttning i augusti.
Även de äldre barnen har tillgång till en helt ny skolbyggnad. Aggarpsskolan invigdes hösten 2018 och har plats för 700 elever i årskurserna 4–9. Kommunen har nyss färdigställt en säkrare gång- och cykelöverfart från Tegelbruket till skolan.

Gathusen är i bostadsrättsform och är 105 kvadratmeter stora. Priset ligger mellan 2,3 – 2,45 miljoner kronor.
– Svedala växer så att det knakar och familjerna som flyttar in i Brf Murmästaren kommer både omges av grönområden och ha nära till centrum och kommunikationer. Vi har precis släppt våra gathus till försäljning och inflyttningen är planerad till hösten 2021, säger Peab Bostads projektledare Joel Sandler.

Läs mer om bostäderna här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joel Sandler, projektledare Peab Bostad
Telefon: 0725-33 37 36
Epost: joel.sandler@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm