21 April 2022En byggkran kommer lastad med påskägg

Barn lärde byggare hur en rolig lekplats kan se ut

En rysskran som kan lasta sand – det var ett av många tips som barnen på förskolan Loket gav till Peab inför bygget av Innovatum-områdets första lekplats. Som tack för alla idéer kom stora byggkranen med en hel lastpall full av påskägg.

Innovatumområdet i Trollhättan är ett område där Peab byggt 200 bostäder och fler är på gång. Förskolan Loket där ungefär 100 barn flyttade in i sina lokaler i november 2020 och ungefär samtidigt gick byggstarten för Traversen – ett projekt med 40 bostadsrätter i ett medelhavshus och lika många hyresrätter.

– Barnen tycker att det är så roligt att följa bygget från våra stora fönster, berättar förskolläraren Mariella Strandlind-Lagerqvist.

I veckan fanns representanter från Peab Bostad på plats för att prata om nybyggnationen och få idéer till den lekplats som ska anläggas i området. Sandra Hagstedt, projektledare i Peab Bostad frågade barnen vad som var roligt att ha på en lekplats och fick massor av idéer. ”En cykelbana”, ”en jättehög rutschkana”, ”en sandlåda”, ”en karusell” – förslagen var många.

— Du hade ju ett jättebra förslag i morse, Stella. Vi har en avdelning som heter Rysskranen och du tyckte att lekplatsen kan ha en stor kran att lasta sand med, påminner barnskötare Malena Gutafsson.

Nu ska Peab ta vara på barnens förslag, i projekteringen av den nya lekplatsen och ännu en bostadsetapp.

— Nu ska vi starta upp projekteringen av lekplatsen, förslaget vi tar fram ska vi sedan ska presentera och få godkänt av kommunen eftersom det är en kommunal lekplats som vi ska bygga. Blickar vi framåt planerar vi för nästa etapp med bostäder, Brf Vevaxelns som ska bli ett smart boende. Vi vill fortsätta utveckla området med framtidens idéer men även med hänsyn till dess historia, säger Sandra Hagstedt.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm