Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

11 September 2019Peab bygger på hemmaplan

Bjärehalvön är Peabs vagga. I år är det 60 år sedan bröderna Paulsson sådde fröet till Peab som idag är Nordens största bygg- och anläggningsföretag. Nu påbörjar Peab Bostad bygget av Brf Iris i Ärrarps ängar i Ängelholm. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Tomas Fjellner, är på plats för att ta det första symboliska spadtaget.

Bröderna Paulssons verksamhet, som i slutet av 1950-talet startade med sophantering, växte snabbt inom andra områden. Idag är Peab Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag, men kopplingen till Bjärehalvön är fortfarande stark.


– Huvudkontoret ligger kvar här och de lokala byggprojekten ligger bolaget extra varmt om hjärtat, säger Matilda Lööv, biträdande projektledare i Helsingborg.


Havet och sandstränderna ligger 10 minuters cykelfärd från Brf Iris och all nödvändig service finns i intilliggande Brännborn Centrum. Gångavstånd till förskola och ett rikt föreningsliv gör platsen till ett toppenläge för liten som stor. Det är även nära till motorväg, tågstation och flygplats, vilket är en stor fördel kommunikativt.

Bygget på Ärrarps ängar består av 48 nya bostäder fördelat på 6 hus. Peab Bostad hade säljpremiär i mars och har redan sålt 39 av bostäderna.

Kunder och media är inbjuda för att delta vid spadtaget.
När: Torsdagen den 12 september. Tid: 12.00–12.45. Plats: Vändplatsen på Norrlandsgatan, Ängelholm.

Läs mer om bostäderna här.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Matilda Lööv, biträdande projektledare Peab Bostad, Helsingborg.

Telefon: 0733-37 21 85 / E-post: matilda.loov@peab.se

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.