12 September 2022Ny visningslägenhet i Varvsstaden inredd med second hand.

Peab inreder visningslägenhet i Varvsstaden i samarbete med Erikshjälpen Second hand.

Intresset för återbruk har exploderat de senaste åren. Peab Bostad vill bidra samt inspirera till en smartare konsumtion och hållbar livsstil. När den senaste visningsbostaden i Varvsstaden skulle inredas påbörjades ett samarbete med Erikshjälpen Second Hand. Med ledorden hållbarhet, personligt och originellt vill man uppmuntra fler till återbruk. Det går hand i hand med Varvsstadens vision om att förvalta arvet från varvet. Gammalt möter nytt och skapar en unik stil samtidigt som man värnar om miljön.

- Jag upplever att Erikshjälpen och Peab har många gemensamma värderingar när det kommer till hållbarhet och personliga möten. Vi vill båda skapa en bättre värld och sprida medvetenhet och budskap om att köpa secondhand, samt även bli gåvogivare, i stället för att slänga. Jag är väldigt positiv till vårt samarbete och hoppas på fler i framtiden, säger Magdalena Kvesic ansvarig för externa samarbeten på Erikshjälpen i Malmö och Åkarp.

Second hand en trend som växer

Intresset för att handla second hand har under de senaste åren blivit en stor trend och försäljning av använda produkter har hittat nya plattformar. I höst flyttar Erikshjälpen till nya lokaler i Östra Malmö till följd av de ökade intresset.

Peabs visningsbostad kommer att öppnas upp för visningar i slutet av september. Den som kommer dit får både en upplevelse av hur det är att bo i en nyproducerad lägenhet i Varvsstaden och hur man kan inreda en ny bostad med second-hand. Blandningen mellan gammalt och nytt blir personlig och här finns antika speglar, vackra böcker, kristallkrona och en orientalisk matta som tidigare prytt andra hem. Även husgeråd återanvänds och utemöbler i gedigen rotting återbrukas samtidigt som de följer en modern trend.

I Varvsstaden utvecklar vi en hållbar stadsdel med bostäder, arbetsplatser, kajpromenader och livet där emellan

Området utvecklas nu till en hållbar stadsdel med till största delen bostäder, ca 4 000 arbetsplatser, tre nya broar över vattnet och 1 km lång kajpromenad längs med varvsbassängen. I stadsdelen blir livet mellan husen lika viktigt som livet i dem och flera parker, restauranger och butiker planeras. Hela området förväntas vara färdigutvecklat år 2035.

Varvsstaden utvecklas av Varvsstaden AB som ägs av Peab och Fastighets AB Balder.

Kv. Varvskajen är Peab Bostads första bostadskvarter i Varvsstaden och rymmer 128 lägenheter. Inflyttning har skett i etapper och sista köparna flyttar in under hösten 2022.

Erikshjälpen
Erikshjälpen arbetar för att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter. Fokus ligger på barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd. De ger barn och unga i 16 länder möjlighet att våga drömma om framtiden. Erikshjälpen och deras partners vill skapa strukturell förändring, för den långsiktiga hållbarheten.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulrika Englund, Säljchef Peab Bostad AB, 0733-37 47 94

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm