22 Mars 2024Peab startar byggnation av 14-våningshus på Mossholmen, Tjörn

Peab startar byggnation av 14-våningshus på Mossholmen, Tjörn

Peab Bostad har nu fått klartecken för att starta byggnationen av ett 14-våningshus på Mossholmen, Tjörn, som kommer att bestå av 54 svanenmärkta bostadsrätter.

- Det är väldigt glädjande att vi efter en lyckad förhandsförsäljning till tidigt anmälda intressenter möjliggjort att vi nu kan påbörja byggnationen av Brf Havtornet, säger Emelia Antonsson, Affärschef på Peab Bostad.

På Mossholmen på Tjörn reser sig Brf Havtornet som en sista utpost mot Västerhavet. Med Klädesholmen som närmaste granne, kommer Peab Bostad att bygga 54 svanenmärkta lägenheter fördelade på 14 våningar. Med fri sikt i alla väderstreck och med en hänförande utsikt över ett landskap som ständigt växlar karaktär.

- Det kommer att bli en spektakulär utveckling av området. Det är en fin plats, med vacker havsutsikt och en rik historia. Vi kommer att jobba med att bevara delar av områdets karaktär, där man bland annat hämtar inspiration från hur platsen har sett ut tidigare, säger Julia Lundmark, Affärs- och projektutvecklare på Peab Bostad.

Mossholmens Marina innefattar båtplatser, gästhamn, en butik samt ett kontor. Ett stenkast från Mossholmen ligger Klädesholmen, där det finns restauranger och en livsmedelsbutik. Från Mossholmen tar man sig enkelt till Skärhamn och Rönnäng med cykel eller bil. Till Myggenäs och Stenungsund tar det 15-20 minuter med bil. Det finns även en busshållplats vid marinans infart.

 

Från oljehamn till bostadsområde

Peab har förvärvat marken från HB Rune Johansson & Co, vilka också driver Mossholmens Marina. Området besitter en fin historia. Under 1700-talet låg ett av Sveriges största trankokeri på platsen och tranolja var en av dåtidens viktigaste exportvaror. Den marina verksamheten startade under 1960-talet av Rune Johansson och fungerade som oljehamn. Runes söner har sedan drivit på utvecklingen av marinan och dess verksamhet. Från att ha varit en marina med oljehamn har ön idag blivit ett attraktivt bostadsområde med lägenheter, radhus och fristående villor i ett levande kvarter.

 

Bild/Illustration: Carbonwhite

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Emelia Antonsson, Affärschef, Peab Bostad, 0733 37 33 82 emelia.antonsson@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm