20 April 2018Regementsstaden i Borås

Klarsignal för nya bostäder i Regementsstaden i Borås

Första etappen i ett av Peabs mest omfattande bostadsprojekt över tid är klart för säljstart – Regementsstaden i Borås. När projektet är helt utvecklat kommer det att omfatta drygt tusen nyproducerade och ombyggda lägenheter i karakteristisk regementsmiljö. Först ut är 62 bostäder i Brf Majoren.

Peab Bostad har under några år legat i startgroparna för att lansera den helt nya stadsdelen Regementsstaden. Det försenade beskedet kring Götalandsbanans sträckning (höghastighetståget mellan Sveriges storstäder), påverkade processerna kring områdets detaljplan och försenade projektet.

– Vi har fört intensiva diskussioner med Borås Stad och Trafikverket och kunde till slut gå vidare med delar av området som omfattar cirka 300 lägenheter. Därför känns det riktigt bra att vi nu kan börja marknadsföra Brf Majoren med 62 bostadsrätter som en första etapp, säger Victoria Johansson, projektledare för Peab Bostad.

Vad finns det då att säga om de två nybyggda husen och en renoverad stallbyggnad som byggs om till radhus med fem bostadsrättslägenheter i två plan?

– Det som förenar flera lägenheter är att vi arbetat med generösa takhöjder och att de nybyggda husen är Svanen-märkta. Generellt är det en hög standard och vi har inspirerats av stilen från sekelskiftet. Vi blandar helt enkelt historik med moderna funktioner och öppna planlösningar, säger Victoria Johansson.

De nybyggda husen rymmer sammanlagt 57 lägenheter fördelade på fyra våningar plus en öppen vindsvåning med 3,5 meter i takhöjd. Även den ombyggda stallbyggnaden har högt i tak och försetts med takkupor och en mindre balkong på andra våningen. De fem lägenheterna i radhuset har även uteplatser.

Borås har precis passerat 110 000 invånare och växer med cirka tusen personer om året. Det lokala näringslivet utvecklas starkt och det finns ett bra samarbetsklimat mellan företrädare från kommunen och företag. Det har bland annat resulterat i en gemensam satsning på att utveckla stadskärnan och nya stadsdelar som just Regementsstaden. Närheten och pendlingsavstånd till Göteborg har också påverkat den positiva utvecklingen.

Bildtext: Den tidigare stallbyggnaden kommer att göras om till ett radhus med fem bostadsrättslägenheter. Brf Majoren omfattar ytterligare 57 lägenheter i två nybyggda fyravåningshus plus en vindsvåning. 
Foto: Carbonwhite


För ytterligare information, kontakta:
Victoria Johansson, projektutvecklare Peab Bostad,
0725-33 44 26, victoria.johansson@peab.se.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm