2 Oktober 2019Nya bostäder i Stenungsund

Efterlängtad säljstart för Brf Solgårdsterrassen 2

Det pågår ett stort och spännande bostadsprojekt högt uppe på berget ovanför centrala Stenungsund. Den 19 oktober startar försäljningen av etapp 2 av Solgårdsterrassen. Nu ges möjlighet att köpa en nybyggd bostadsrätt med oslagbar utsikt över Hakefjorden och Stenungsund.

­Hela området kommer bli ett nytt landmärke för Stenungsund. Bostäderna kommer ha promenadavstånd till centrum och kommunikationer.
–Bostadsrätterna är oerhört attraktiva och många har väntat länge på detta, säger Andreas Wingfors, projektledare för Brf Solgårdterrassen.
Det kommer byggas 30 lägenheter i storlekarna två till fyra rum och kök med preliminär inflyttning i slutet av 2021. Just nu pågår byggnationen av etapp 1 där det fortfarande finns några fina lägen kvar till försäljning.

Bo med en magisk utsikt över både Hakefjorden och Stenungsön.

Yteffektiva lägenheter med fantastisk utsikt

– Majoriteten av lägenheterna kommer att få havsutsikt, berättar Andreas. Alla har inglasad balkong eller uteplats, och fönster i minst två väderstreck, vilket ger ljusa lägenheter.
Här finns planlösningar för de flesta behov där alla vinklar och detaljer är noga planerade för att kunna njuta till fullo av läget. Lägenheterna har en genomgående hög standard, golv med ekparkett, helkaklade badrum och kök från Marbodal. Material av hög kvalitet som håller över tiden.
– Köparen har möjlighet att göra egna tillval och sätta sin prägel på lägenheten, berättar Andreas.

Torgstråk mellan husen

Mellan huskropparna bildas en gård med torgkänsla med planteringar och ytor där man ska kunna mötas och umgås. Från lägenheten kan du ta hissen direkt ner till parkeringsgaraget under huset. På gatuplan finns ytterligare gästparkeringar som kan nyttjas av besökare. Till varje lägenhet ingår också ett separat lägenhetsförråd.

Förtur via intresseanmälan

Om man är intresserad av att flytta till Solgårdsterrassen gäller det att vara på tårna.
- Man får förtur när försäljningen startar om man lämnat in en intresseanmälan och bostäderna fördelas enligt turordning. Köparen betalar en fastpris och slipper på så sätt budgivning, förklara Andreas.

De flesta lägenheterna kommer att få havsutsikt.

Markvisning på söndagar

–Om man är nyfiken rekommenderar jag verkligen att man går på en visning och upplever området och utsikten på plats, berättar Andreas och fortsätter:
–Våra mäklare från Fastighetsbyrån finns på plats i vår visningsbod varje söndag mellan 11-12 och kan besvara frågor och funderingar.

 

Kan välja boendekostnad

För dem som blivit erbjudna en bostad och som tänker slå till har Peab två intressanta alternativ när det gäller boendekostnaden. Antingen betalar man en högre insats med en lägre månadskostnad eller lägre insats och med högre månadskostnad.

Sov gott i din nya bostad med havet utanför.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm