14 September 2020Första spadtag för Brf Ängslunden

Barnen sätter spaden i marken för Brf Ängslunden

Förra veckan var det dags för ytterligare ett första spadtag i familjeidyllen Sturefors strax utanför Linköping. I härligt septemberväder fick förväntansfulla barn sätta spaden i marken för sina framtida hem.

I området Sturefors bygger vi Brf Ängslunden, 7 st radhus i bostadsrättsform. De sju husen såldes slut snabbt och det är ingen tvekan om att det är barnfamiljer som lockas av familjevänliga Sturefors.

- Ängslunden är ett extra litet fint smycke bland våra andra fina och större projekt i Sturefors. Efterfrågan på dessa radhus har varit stor eftersom bostäderna fyller de krav som dagens yngre barnfamiljer har. I rådande pandemi noterar vi att intressenterna har en tydligare längtan till en egen lite täppa, vilket sannolikt har påverkar säljprocessen positivt, säger Cecilia Stenqvist försäljningschef.

Distriktschef Susanne Wettergren inledde ceremonin på plats med att blicka tillbaka och berätta om hur Peab Bostad har utvecklat den här delen av Sturefors genom att bygga varierade upplåtelseformer. Carl-Otto Lindebäck, projektledare för Ängslunden, tog sedan över när det blev dags för själva invigningen. Barnen var spända och förväntansfulla när det var dags för nedräkning inför det första spadtaget. Det var sann glädje i barnens ögon när de satte spaden i jorden och slängde upp jorden i luften.

I strålande sol minglar blivande grannar och fotar sina barn som ihärdigt fortsätter att gräva. En liten flicka pekar på bilden på husen; här ska jag bo snart, säger hon stolt. Vi träffar lille Holger med familj, mamma med nyfödde lillebror på armen som sov gott igenom hela spadtaget. De berättar att de bor i lägenhet idag med två små barn och att de längtar efter att få bo i markplan med en egen uteplats. De tittar ut över sin blivande baksida och den mysiga skogsdungen i närheten av husen . Efter en härlig stund i eftermiddagssolen var det dags för våra yngre grävare i Peabväst att ta kväll och röra sig hemåt.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm