Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

16 April 2021Första spadtag för naturnära hus i vacker träfasad

I strålande sol och glittrande konfetti togs ett första spadtag för Brf Ekbacken i Kungsängen utanför Jönköping. Granne med Bondbergets naturreservat ska vi bygga 40 nya svanmärkta bostadsrätter. I föreningen ingår fem radhus och trettiofem lägenheter som ska stå klara under första kvartalet 2023.

- Området ligger mitt emellan Jönköping och Huskvarna och det är bra förbindelse till båda orterna. Man kommer ifrån lite och det är nära naturen, säger Daniel Wetterheim, projektledare på Peab Bostad. Husen blir klädda i vacker träfasad, flerbostadshuset får stående träpanel och radhusen liggande. Det smälter in väl i det natursköna läget berättar Daniel.

 

Med hänsyn till smittspridningen av coronaviruset kunde inte köparna vara på plats vid invigningen av byggstarten men de har blivit tilldelade en fikabiljett från ett lokalt café. På så sätt kan köparna på säkert avstånd sitta hemma och se en film av det första spadtaget och njuta av fika.

Cecilia Stenqvist, Försäljningschef PU Riks, berättar att hälften av bostäderna i Ekbacken redan är sålda. I Ekbacken finns flera planlösningar som passar för framtidens hemarbete. Här behöver man inte sitta vid köksbordet och arbeta utan det finns lämpliga ytor avsatta för en hemarbetsplats vilket visat sig vara mycket uppskattat av köparna, berättar Cecilia Stenqvist.

I härlig vårsol och glittrande konfetti i luften invigdes byggnationen av Brf Ekbacken. Nu startar byggnationen för framtidens bostäder i natursköna Kungsängen.

 

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 63 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.