3 November 2021Symboliskt spadtag för Brf Panorama i Hudiksvall

Bostadsprojektet Brf Panorama i Hudiksvall är byggstartat

Det symboliska första spadtaget är taget för Brf Panorama i Hudiksvall, i närvaro av våra förväntansfulla köpare och medarbetare från Peab Bostad. Dagen bjöd på perfekt höstväder med sol och en höstbris som drog över Hudiksvallsfjärden och Kattvikskajen. Här ska vi bygga 63 bostadsrätter mellan 1-4 rum och kök i flerbostadshus och stadsradhus.

- Det har varit ett stort intresse och det känns fantastiskt roligt att äntligen få vara igång och på en sån fantastisk plats, säger bitr. regionchef Mikael Fredriksson.

Ett spadtag innebär att bygget kliver in i sista fasen i projektet

Ett spadtag är alltid en händelserik och speciell situation som representerar starten på något stort och att nya hem äntligen börjar ta form. Vid dessa tillfällen finns alltid ett flertal medarbetare från Peab Bostad på plats och andra personer som haft stor betydelse för projektets utveckling. Under denna dag fanns sälj- och kundansvarig Ulrika Edberg, bitr. Regionchef Mikael Fredriksson från Peab Bostad och från HälsingeBygg fanns VD Torbjörn Klaar, platschef Johan Byänge och arbetsgruppen på plats. Även Hudiksvalls kommun hade fyra representanter på plats för att följa denna milstolpe i kommunens utveckling och kommunalråd Jonas Holm berättade lite mer om området och hur planerna för Kattvikskajen har tagits fram och pågått en längre tid.

Vi välkomnade våra köpare att vara med på plats

Vi är otroligt glada över att ett 50-tal av våra köpare ville vara med och fira denna dag tillsammans med oss och njuta av en härlig sopplunch. Vissa av våra köpare har väntat länge som intressenter innan projektet säljstartades och nu äntligen börjar deras framtida hem ta form. Något som gjorde dagen extra speciell var att kunna bjuda in de förväntansfulla köparna att på plats ta del av detta spadtag.

- Jag har längtat i så många år. Äntligen! Sa en av kvarterets nya grannar, Elisabeth Thuresson som också var med och satte spaden i backen. Nu får hon vänta ett par år tills hon har nyckeln i handen.     – Då har jag mycket tid att planera. Det blir en rolig tid, säger hon.

Brf Panorama byggs vid Kattvikskajen i Hudiksvall

Brf Panorama är beläget längst ut på Kattvikskajen med underbara vyer ut mot Hudiksvallsfjärden. I området kommer vi bygga allt från kvadratsmarta ettor till takvåning med terrass i fyra väderstreck och radhus om 2-3 våningar. Garage byggs under innergården som planeras grön och inbjudande med pergola och ett mindre utegym.

Det känns verkligen roligt att vi äntligen har tagit ett första spadtag i Brf Panorama, att det dessutom kunde bli ett första spadtag tillsammans med ett 50tal av våra kunder på plats är fantastiskt. Panorama är ett efterlängtat projekt på Hudiksvalls bostadsmarknad och inledningsvis så skruvade vi en hel del på olika planlösningar och lägenhetsstorlekar för att matcha den efterfrågan vi såg på orten. Vi kan glädjande se att vi har skapat en riktigt bra blandning av bostäder i projektet och i dagsläget har vi endast 6 bostäder kvar till salu, berättar Cecilia Stenqvist, ansvarig försäljningschef. 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm