28 April 2021Första spadtag för nya sjönära hem vid Lillängshamnen

Nu har vi tagit ett första symboliskt spadtag för våra nya sjönära hem i Brf Varvsallen på Hammarö utanför Karlstad. Granne med småbåtshamnen och solbryggan bygger vi 29 nya svanmärkta bostadsrätter.

2018 vann Peab Bostad Hammarö kommuns markanvisningstävling med bidraget ”Gå i Hamn”. Området är indelat i tre etapper, den första har inflyttning redan nu till sommaren berättar Joakim Otternäs som är projektledare på Peab Bostad. Alla etapperna får ett Hamntema och en koppling till områdets identitet. 

- I den första etappen var det småskaliga hamnmagasin som inspiration och i den här etappen blir det mer en långsträckt varvshall som ledmotiv, berättar Joakim Otternäs. Området ligger strax utanför Karlstad, i Hammarö kommun, och vi har precis släppt den tredje och sista etappen till försäljning.

Med hänsyn till smittspridningen av coronaviruset kunde inte köparna vara på plats vid invigningen av byggstarten men de har blivit tilldelade en film från eventet. På så sätt kan köparna på säkert avstånd sitta hemma och se en film av det första spadtaget.

Nu startar byggnationen av våra nya hem på första parkett vid småbåtshamnen. Våra sjönära lägenheter planeras stå inflyttningsklara kvartal 3 2022.

De som är med på spadtagsbilden är: Joakim Otternäs, projektledare Peab Bostad, Solweig Gard, ordförande för kommunstyrelsen i Hammarö och Johan Fredriksson, Projektchef Peab Sverige

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm