19 Maj 2023Ett symboliskt första spadtag i Oceanhamnen, Helsingborg

I strålande solsken och ljumma havsbrisar togs den 12 maj det första officiella spadtaget för Kv. Havsbrisen i Oceanhamnen. Samma dag släpptes även sista etappen av bostäder.

Ordföranden i Helsingborgs stadsbyggnadsnämnd, Alexander Svensson, satte spaden i backen tillsammans med Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad Syd och Henrik Karlsson, Arbetsledare Peab Bygg Bostad Syd.

Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad Syd, Henrik Karlsson, Arbetschef Peab Bygg Bostad Syd, Alexander Svensson, ordförande Stadsbyggnadsnämnden Helsingborg som tar det symboliska första spadtaget. Foto: Thomas Althin

– Vi är väldigt glada att Peab vill vara med och utveckla Oceanhamnen. Kv. Havsbrisen är ett projekt med hållbarhet i fokus vilket går hand i hand med Helsingborgs stads visioner för Oceanhamnen. Här vill vi skapa en levande och pulserande stadsdel som är attraktiv för både boende och besökare säger Alexander Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.

Totalt består Kv. Havsbrisen av 57 bostäder mellan 1-5 Rok samt 1 lokal. Arkitekturen, som Arkitektlaget i Helsingborg står bakom, tar avstamp i områdets historiska utveckling. Fasadmaterialet består av tegel och skiffer där tegelvolymerna går i mustiga brun-beige kulörer som är relaterade till hamnen, medan den vågformade gröngrå skifferklädda delen är sammanvävd med Öresunds skiftande karaktär.

– Intresset för projektet har varit stort och i torsdags släppte vi de allra sista bostäderna till försäljning. I skrivande stund är 35 av 57 bostäder sålda. Det känns väldigt roligt att vi får möjligheten att bygga på detta otroligt fina läge i Oceanhamnen säger Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad.

Efter spadtaget bjöds det på grillad korv från Per i Viken som både köpare och nya spekulanter fick njuta av medan de minglade runt med arkitekter, mäklare, representanter från bank och Peab.

Projektet uppfyller höga klimatkrav med bland annat stomme i ECO-Betong™, solpaneler och sedumtak. Kvarteret är Svanencertifierat och beräknas att stå klart för inflyttning i slutet av 2024.

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm