29 Januari 2018Framtidstro i Trollhättan

Högtryck för Brf Turbinen i Trollhättan

Det råder en stark framtidstro i Trollhättan och antalet invånare blir fler för varje år. Samma framtidstro gick det att känna under säljpremiären för Brf Turbinen. Närmare 450 personer kom till Innovatum i helgen för en närmare presentation av ett bostadsprojekt som blandar industrihistoria med toppmodern arkitektur.

Efter den inledande presentationen av Mikael Nilsen, projektledare på Peab Bostad, var det dags för Anna Nilsson, kommunikatör på Trollhättan stad att berätta mer om området och dess närhet till olika fritidsaktiviteter.

– Vi har stolta visioner för Trollhättan. Staden utsågs till Årets Studentstad 2014 och kommunen rankas som en av de mest företagsvänliga av SKL. Fram till 2030 räknar vi med att dagens 57 000 invånare har växt till 70 000. Om vi ska nå det målet krävs det spännande och attraktiva bostadsprojekt som Brf Turbinen, framhöll Anna Nilsson.

Från scenen deltog också Sofia Sandflo, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling. Hon kunde precis som Anna Nilsson konstatera att de flesta pilar pekar åt rätt håll för Trollhättan.

– Bara under 2016 blev vi 600 fler invånare och av dem var ca 15 procent från Göteborg. I takt med att förbindelserna har förbättrats till Göteborg, så märker vi ett ökat intresse från storstaden och att vi numera ingår i den förstorade arbetsmarknadsregionen i och runt Göteborg, sa Sofia Sandflo.

Framtidstron i just Trollhättan och hos Peab Bostad går också att avläsa när det gäller kravet på antalet sålda lägenheter innan det är dags för byggstart.

– När vi får drygt 20 kontrakt sätter vi spaden i marken. Att vi för Brf Turbinen ger klartecken redan vid 30 procent beror på två saker. Dels har vi en bra erfarenhet från att bygga i Innovatumområdet med våra tidigare projekt Scenografen, Fotografen och Regissören. Dels att vi redan från början haft ett mycket stort intresse för Brf Turbinen, sa Staffan Lundqvist, distriktschef för Peab Bostad.

Brf Turbinen är den första etappen till säljstart med 69 lägenheter. Peab Bostad planerar för ytterligare fem etapper med totalt 250 lägenheter och en produktionsperiod från 2018 och tio år framåt.

Av de drygt 400 besökarna var det många som visade intresse. Till den skaran hörde Helena och Thomas Svensson som tillsammans med Magnus Nilsson diskuterade projektet över en kopp kaffe. Det gällde inte minst etagelägenheterna på två rum och kök med stor terrass.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm