3 Juni 2019Nya bostäder i Vänersborg

Här är drömläget i Vänersborgs nya bostadsområde

Nära till centrum och nära till pendeltåg. Men ändå i en lantlig miljö nära Vänern och älven. Intresset för nya bostadsområdet Holmängs Hage i Vänersborg är stort och för Peab är projektet en fullträff. "Våra bostäder hamnar närmast skogen och naturen", säger projektledaren Malin Rönnerhag.

I september är det säljstart för bostäderna som Peab bygger på Holmängs Hage, strax utanför Vänersborgs centrum. Av de totalt 700 bostäder som ska byggas i stadens nya naturnära stadsdel står Peab för 32 bostadsrätter.

– Våra lägenheter och radhus i Brf Ängen kommer ligga längst in på Lantgårdsvägen närmast lövskogen. Så det blir en lugn del i utkanten med lummig vegetation runt omkring, berättar Malin Rönnerhag, projektledare på Peab.

"Lantligt men centralt"

Holmängs Hages läge har redan vunnit ett stort intresse bland vänersborgarna. Med mindre än en kilometer till närmaste livsmedelsbutik, närheten till strandpromenaden vid Vänern och bra cykelförbindelser in till centrum är det lätt att förstå varför.

– Det är ett lantligt läge men ändå centralt och det är väldigt unikt för ett nytt bostadsområde, oavsett stad. Här låg ju tidigare stora kohagar så det känns bra att Peabs område knyter an till det, med byggnader som ger lite lantgårdsfeeling, säger Malin.

Förtur via intresseanmälan

Holmängs Hage beskrivs som ett rekreationsområde med fina promenad- och motionsslingor. Att cykla in till Vänersborgs stadskärna tar bara tio minuter och det finns separerad cykelbana hela vägen in till centrum.

Om man är intresserad av att flytta till Holmängs Hage gäller det att vara på tårna.
– Man får förtur när försäljningen startar om man lämnat in en intresseanmälan och bostäderna fördelas enligt turordning. Köparen betalar ett fast pris och slipper på så sätt budgivning, förklarar Malin.

Läs mer om Brf Ängen och anmäl ditt intresse här! 

Kan välja boendekostnad

För dem som blivit erbjudna en bostad och som tänker slå till har Peab två intressanta alternativ när det gäller boendekostnaden. Antingen kan man betala en högre insats vid köpet och på så sätt sänka månadsavgiften. Eller så kan man betala en lägre insats men då betala en något högre avgift varje månad.

I samband med köp av en bostad erbjuder Peab flera trygghetsfaktorer. Läs mer om dem här.

Vardagsrum. Bostäderna genomsyras av en välplanerad öppen planlösning utan onödiga ytor.

Hus H, sovrum. Ett perfekt område för den mindre barnfamiljen. Sovrum från ett radhus.

Terrass. Radhusen i Brf Ängen har uteplatser i söderläge.

Innergård. Småskaliga hus kring en trivsam gårdsmiljö


FAKTA
Brf Ängen i Vänersborg
Antal hus: Två radhuslängor och sex flerfamiljshus.
Antal bostadsrätter: 32 med 2-5 rum med kök.
Ytor: 2:orna är på 54 kvm, 3:orna på 68 kvm och 4:orna på 95 kvm. Radhuslägenheterna är två plan på totalt 110 kvm.
Priser: Köparna får två prisnivåer som presenteras i samband med säljstarten. Du kan läsa mer om "Välj pris" här. 
Tillträde: Sommaren 2021
Bekvämligheter: Välplanerad öppen planlösning utan onödiga ytor. Alla lägenheter har klädkammare och ett fristående förråd. Det kommer finnas minst en parkering att hyra till varje bostad. På området finns en mindre lekplats och även gemensamma grillplatser. Radhusen och flera av lägenheterna har uteplats/balkong i söderläge. Både i radhusen och fyrorna finns två badrum med wc och dusch i båda. Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin ingår också.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm