Peab Bostad tipsar om12 saker att göra med barn i sommar

Att sommar förknippas med lek, äventyr och roliga aktiviteter är något alla föräldrar är överens om. Men när inspirationen tryter och man inte längre kan underhålla barnen med att rita, leka i lekparken eller annat roligt hemmapysslande måste man ta till det tunga artilleriet. Nämligen ge sig iväg på lite äventyr. Det finns mycket att göra med barn i sommar, och för en minnesvärd sommar tipsar vi på Peab Bostad här om 12 roliga barnaktiviteter i Sverige som passar hela familjen. Det stämmer, även du som vuxen kommer tycka detta är kul!

Besök barndomens sagovärld på Astrid Lindgrens värld

Det är nog få barn som växer upp utan att ha hört någon av Astrid Lindgrens många berättelser, och det är nog få barn som inte har Astrid Lindgrens värld som ett önskat besök under sommaren. Astrid Lindgrens värld hittar du i Vimmerby i Småland och är ett populärt turistmål som är väl värt besöket. Hälsa på Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket med spännande liveshower och sagolik värld att strosa runt i. Förbokning krävs!

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark

Vem har sagt att en vattenpark behöver vara tråkig? Kanske ingen, men Skara Sommarland är allt annat än tråkigt och är inte endast en vattenpark. Det är så mycket mer. Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark med tillhörande nöjespark med 20 attraktioner, gokartbana, camping och många restauranger. Åk ett flertal av de häftiga vattenattraktionera och lufttorka dig sedan torr i någon av de många hisnande och snabba tivoliattraktionerna. Kul! Förbokning krävs!

Kom nära världens alla djur på Kolmården

Kolmården är Nordens största djurpark med en upplevelse utöver det vanliga. Här finns det något för vuxna och barn som vill komma nära djur från världens alla hörn, känna pirret i magen när man åker upp- och ner i häftiga berg- och dalbanor eller ge Bamse, Lille-Skutt och alla deras vänner ett besök i lekfulla Bamses värld. Här får du möjlighet att lära dig med om världens djur samtidigt som du med ditt besök bidrar till Kolmårdens fortsatta arbete för att bevara utrotningshotade djur. Förbokning krävs!

Upplev magiska ögonblick på Junibacken

Ett besök till Junibacken är som ett besök in i sagornas värld där man får friheten att upptäcka, pyssla och uppleva magiska sagoögonblick tillsammans. Junibacken är inspirerad av Astrid Lindgrens böcker och har som vision att fortsätta bidra till inspiration och uppfinningsrikedom i Astrids fotspår. Via teater, sång, musik och en generös dos fantasi får man på Junibacken utrymme att upptäcka allt det roliga och magiska i livet.

Hälsa på Mulle Meck och hans kompisar i Mulle Meck parken

Järvastaden i Stockholm brukar kallas för “barnens stadsdel” då området är barnvänligt och lugnt. Här finns många roliga lekparker att besöka, men en lekpark som lockar barnfamiljer från hela landet är Mulle Meck parken. Detta är en rolig utomhus-lekpark med extra allt. Här har Mulle Meck och hans vänner samlats och endast din fantasi sätter gränsern när du leker i Restaurang Chez Nous, Daisy Diesels Garage och hajraketen. Här finns även ett populärt sommarbibliotek där man kan låna böcker och en kafeteria där man kan njuta av en god fika mellan lekarna.

Upplev sommaren på hisnande höjder med UpZone - bland trädtopparna

För den äventyrslystna som gillar höga höjder och natur är UpZone höghöjdsbana en roliga aktivitet att göra tillsammans hela familjen. Här får man en naturnära upplevelse när man promenerar runt bland trädtopparna och svingar sig till trädet bredvid. Övervinn olika hinder, åk zipline och ta dig igenom hinderbanan som slingrar sig runt träden i olika höjd. Säkerhetsutrustning finns på plats och aktivitetet tar ca 2,5 timme. Upzone har höghöjdsbanor på olika platser i Sverige, bland annat i Borås, Göteborg, Kalmar, Åhus och Skövde.

Universeums mitt hittar du i Göteborg - bland ett 25 meter högt kapokträd

Besök en regnskog med ett 25 meter högt kapokträd, ett av Europas största akvarier med totalt 3 miljoner liter vatten och lär dig med om science när du tar del av spännande experiment på Universeum i mitten av Göteborg. Det stämmer, mitt i Göteborg finns Nordens största science center med hela 7 våningar vilket bjuder in till en heldag av äventyr, lärdomar och spännande insikter.

Kneippbyn. En allt-i-allo park för dig som inte kan bestämma dig - perfekt dagsutflykt

Kneippbyn i Visby, Gotland, är en allt-i-allo park för den som gillar vattenland, karuseller, höga höjder och trampoliner. Kneippbyn kan alla som älskar Pippi Långstrumps se det “riktiga” Villa Villekulla från filmerna och tv-serien. Här spelas även en rolig och fartfylld Pippi-teater varje dag. Med det sagt, man kommer aldrig ha tråkigt under ett besök till Kneippbyn i Visby.

Planera in en heldag i Tosselilla sommarland - du kommer ha så kul att du inte vill gå hem

Tosselilla Sommarland på Österlen är ytterligare en allt-i-allo park för den som är ute efter en dagsutflykt som innehåller lite allt möjligt. Här får man allt på samma ställe, allt från karuseller, vattenland, tarzanbanor, gokart, stora lekparker och olika sorters klätteräventyr. Att ta sig dit är det enkla, men då man har så kul är det svåra att vilja åka hem.

4H gårdar är som en lantgård i miniformat

4H gårdar är en populär verksamhetsform, som en lantgård i miniformat, som sedan 1970-talet har välkomnat gäster för att lära sig mer om djur, naturens kretslopp och hur gårdarna räddar utrotningshotade svenska lantrasdjur. Det är gratis att besöka 4H-gårdar men du blir tusen gånger rikare under besöket. Här kan du komma nära svenska lantrasdjur som kor, får, höns, grisar och hästar och lära dig mer om hur djuren lever.

Bygg din egen timmerflotta - guppa längs med Klarälven i Värmland

Det här är en rolig, fartfylld och spännande aktivitet som passar alla som gillar vatten och som tycker det är kul att vara kreativa. I Värmland kan du nämligen bygga din egna timmerflotte med stockar och stenar och sedan guppa och paddlad den längs med vackra Klarälven. Detta är en perfekt aktivitet för alla över 4 år och längs med Klarälven är det bara att stanna till för att bada och utforska området där det passar.

Inomhusbad mitt i ett djungellandskap

Lost City i Örebro är ett inomhusbad med ett häftigt djungellandskap, vilda forsar, skummande vattenfall och hisnande vattenrutschkanor. Ge dig ut på skattjakt i den djupa djungeln, pyssla och låt naturen utmana dig på olika sätt och vis. Ett inomhusbad för den äventyrslystne som inte tackar nej till en utmaning.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm