InomhusVinteraktiviteter

Förkylda, tråkigt väder eller bara sugna på att mysa under en filt? Ibland vill man inte gå utanför dörren för att hitta på aktiviteter med sina barn. Speciellt inte de dagar när det kan kännas mer lockande att behålla pyjamasen på . Här har vi samlat våra bästa tips på inomhusaktiviteter med barn under vintern.

1. Baka

Scones till frukost, en äpplekaka till kaffet eller frallor till kvällsfikan. Att baka är en uppskattad aktivitet av både stora och små. Kanske kan barnen få vara med och måtta ingredienser eller att vispa smeten. kanske de kan få bestämma tillbehören till sconesen, blåbär eller hallonsylt?

2. Högläsning

Hämta era favoritböcker och sätt er under en filt i soffan och ha högläsning. En aktivitet som inte kräver så mycket men som ger desto mer. Ta vara på de stunder där ni är lediga tillsammans.

3. Skriva en önskelista

Kommer tomten på julafton och får man känna på paketen. Ta fram penna och papper och skriv en önskelista. Kanske behöver det inte bara vara leksaker på listan? Kanske kan barnen även önska sig upplevelser med en familjemedlem eller kompis, badhuset är alltid roligt.

4. Bjud på fika

Duka fram era favoritkakor eller bullar. Tänd några ljus och sätt på en mysig spellista. Kanske kan ni bjuda över mormor eller farmor som säkerligen uppskattar en mysig fika.

5. Måla & rita

Plocka fram målarfärg, kritor, tavlor eller vanligt vitt papper och låt barnen vara kreativa. Kanske kan det bli fina teckningar som morfar skulle bli glad av att få i julklapp.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm