Så firar duEn hållbar jul

Naturvänliga material för kommande generation

När du flyttar in i ditt nya hem från Peab Bostad kan du vara säker på att hållbarhet är en av grundpelarna – och det gäller allt från materialet i köket till inredningen. Som Nordens samhällsbyggare bygger Peab för kommande generationer och vi vill därför även ge dig tre tips på hur du kan fira en så hållbar jul som möjligt.

1. Julgranspynt

Istället för att pynta med färgglada julgranskulor i plast så går det att göra granen minst lika fin med material som du finner i naturen, kanske sådant som finns precis utanför dörren. Gör det till en familjeaktivitet att samla på er kottar och ekollon som ni sedan målar med en miljövänlig färg. Eller varför inte pynta med väldoftande pepparkakor – det är både bra för miljön och plånboken.  

2. Julblommor

Idag importeras väldigt mycket blommor för att vi ska kunna julpynta våra hem. Varför inte börja använda det fina som finns i vår svenska natur, till exempel granris eller kvistar med rönnbär. Det är både vackert och snällt mot miljön. Se bara till att du har tillåtelse av markägaren att plocka granris.

3. Fina paket

Istället för att slå in julklapparna i glansigt julpapper som är svårt att sopsortera går det superbra att använda sig av överblivna tapetrester, tidningspapper eller varför inte en bit överblivet tyg. Om du sedan använder dig av tygband istället för plastsnören så har du varit lite snällare mot vår planet.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16.000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs.