Precis köpt din första lägenhet?Dags att flytta hemifrån

5 tips till dig som ska flytta hemifrån för första gången

Att flytta hemifrån för första gången kan kännas svårt och krångligt. Vi har listat de fem tips vi tycker är de viktigaste att tänka på inför en flytt.

1. Flyttanmälan & Adressändra

När du flyttar behöver du göra en flyttanmälan till skatteverket så att du blir rätt folkbokförd. Bästa är det om du gör din anmälan innan flytten men du har upp mot en vecka efter flytten på dig. För att inte missa någon post som går till din gamla adress är det bra att adressändra så att din post skickas till din nya adress istället.
Vill du läsa mer om hur det fungerar att lämna in en flyttanmälan kan du göra det på skatteverkets hemsida.

2. Teckna hemförsäkring

Ibland är olyckan framme och då kan det vara bra att ha tecknat en hemförsäkring. Skulle du stå utan försäkring får du till exempel ingen ersättning om det skulle ske ett inbrott eller börja brinna i din bostad.

3. Teckna abonnemang för el och internet

När du flyttar hemifrån är det bra att direkt teckna ett abonnemang för el och internet. Smartast är att jämföra olika abonnemang för att ta redan på vilket som gynnar dig mest. Det kan tillexempel vara bra att veta hur lång uppsägningstid du har på abonnemang om du i framtiden skulle vilja avsluta det.

4. Skriv en inköpslista för lägenheten

När man flyttar hemifrån kan det kännas väldigt spännande att köpa in nya möbler, måla om och inreda i sin nya bostad. Ibland kan det ta lite tid att köpa in allt det som behövs i vardagen. Vårt tips är att skriva en inköpslista och börja med sådant som du använder varje dag, så som en stekspade, kastruller och porslin. Det kanske inte är det roligaste att köpa i början men underlättar när det väl är på plats hemma i ditt nya kök.

5. Anlita flytthjälp

Oftast blir det väldigt mycket mer flyttbärande än vad man tror ifrån början. Det är lätt hänt att tänka att man inte har så mycket grejer och att flytten då går snabbt. Anlita en flyttfirma eller bjud över familjen och kompisgänget för att hjälpa till med bärning för att sedan avsluta dagen med att bjuda på den obligatoriska flyttpizzan.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm