Så inreder duditt hemmakontor

Inspiration för ett snyggt och praktiskt hemmakontor

Har du precis flyttat in i din nya bostad och börjat fundera på hur du ska inreda den för att få till en kontorsplats inför vårens arbetstimmar hemma? Vi hjälper dig med 4 smarta tips på hur du skapar den bekvämaste och mest dekorativa arbetsplatsen i ditt hem.

1. Ett hemmakontor med en arbetsyta som passar dina behov och bostad

Oavsett om du behöver ett stort skrivbord för hemarbete eller en liten yta att betala räkningar ifrån, så finns det flera alternativ som inte innefattar tråkiga möbler. Satsa på diskreta möbler som passar in med resterande omgivning och inredning. Ett bra alternativ är att placera ett enkelt bord intill en vägg och sedan sätta platsbyggda hyllor runt omkring, som du med fördel målar i samma färg som väggen. Om du satsar på bra förvaring så krävs det ofta inget stort bord.
Om ni är två som arbetar hemifrån kan ni införskaffa ett lite större bord som ni placerar med kortsidan mot väggen med en stol på varje sidan.

2. Sitt bekvämt med en ergonomisk stol

När du införskaffar en stol för ditt hemmakontor bör du utgå ifrån vilket behov som stolen ska tillgodose. Om du ska spendera flera timmar i stolen bör du välja en bekväm ergonomisk stol som ger bra stöd för ryggen. Om du däremot endast ska sitta kortare stunder kan du istället välja en mer dekorativ stol, förslagsvis samma typ av stol som du redan har vid matbordet. Det ger en snygg röd tråd i hemmet samt ger en extra stol när du har gäster.

3. Tänk på ljus och belysning - Kontor med bra ljuskälla

Ljus är A&O för en bra arbetsplats. Om du har plats över nära ett fönster kan du placera skrivbordet där. Du både skärmar av dig ifrån resten av rummet, samtidigt som du får tillgång till naturligt ljus att jobba i. Om ditt skrivbord står mitt i ett rum kan det vara en bra idé att införskaffa en skrivbordslampa att ställa på skrivbordet. Utgå ifrån ditt behov när du väljer lampor.

4. Gör hemmakontoret hemtrevligt med rätt detaljer - Växter, inredning och textilier

Vare sig du sitter vid ett stort skrivbord eller vid en liten arbetshörna, bör du alltid försöka få in lite grönt. Gröna växter ger inte bara energi, de är även en fin detalj. Andra detaljer kan även vara din favorit poster som åker upp på väggen eller rent av ännu mer snygg förvaring. Fina lådor och boxar pryder med fördel både skrivbordet och ytan under.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm