Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Ditt nya hemDags för inredning

Tips och råd när du inreder

Att inreda en ny bostad kan vara något av det roligaste som finns. Men innan du börjar kan det vara bra att tänka lite på hur du vill ha det. Här kommer några tips som ger dig hjälp på vägen.

Planera

Kom ihåg att du inreder för dig och dina behov. Fundera på vilken stil du trivs med och vad som är viktigt för dig. Inspiration kan du få av inredningsprogram, sociala medier och magasin. Det bästa är nog trots allt att utgå från dig själv, din smak och ditt liv.

Sortera

Om du sorterar och organiserar före flytten så blir den både roligare och enklare. Hur mycket ska du ta med dig? Vilka saker gillar du mest? Vad kan du sälja eller skänka bort? Några grejer kan du säkert ge nytt liv genom att använda dem på nya sätt.

Harmoni

Att ha en röd tråd är ett smart sätt att variera inredningen men ändå få den att hänga ihop. Det kan vara en färg som återkommer eller en speciell typ av material som du gillar. Ha koll på viktiga mått ifall du springer på en matchande möbel eller något annat kul.

Färg

Låt dig inspireras av världens alla kulörer. En färg kan sätta stämningen i ett helt rum. Men den kan också lyfta fram något helt annat. En ljusgrå nyans på väggarna kan till exempel framhäva de vita snickerierna. Lek med färgerna. Du kan alltid måla om. 

Belysning

Det är lätt att glömma hur viktigt det är med rätt belysning i ett hem. Ett tips är att försöka hitta rätt mix mellan allmänbelysning, punktbelysning och stämningsbelysning. Då får du med de viktiga delarna. Och vackra lampor är ju även en lysande inredningsdetalj.

Möbler

Tänk på att mindre ytor känns rymligare med nättare möbler. Och omvänt: har du gott om plats kan du låta soffan ta för sig ordentligt. Saknar du några möbler som ger bostaden det lilla extra lyftet? Glöm inte att du kan göra riktigt fina fynd i second hand-butiker. Patina får du på köpet.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.