GolvparkettTrender 2023

Vilken parkett vill du gå på?

Något av det svåraste men även roligaste när man köper ny bostad är själva inredningen. Hur man vill att bostaden ska se ut för att kännas som hemma och hur man inreder på bästa sätt utifrån bostadens planlösning. Vi har träffat Kährs som är Peab Bostads leverantör av parkettgolv och pratat golvtrender för 2023.

Vilka är de tre största trenderna gällande parkett 2023?

- Vi jobbar med att ta fram inspirationsmaterial varje år baserat på trender och omvärldsanalyser där vi tittar på hur vi skall lägga upp designen.
Vi tittar på färg och material och hur vi kan utveckla vårt sortiment till ett attraktivt erbjudande för våra kunder. I år kommer vi att arbeta med 4 spår som vi valt att kalla ”Awareness” , ”Honest” , ”Sense” samt ”New Now”. Ur dessa skulle jag säga att de 3 viktigaste trenderna är:

  • Hållbarhet
  • Behålla ursprunget i materialet
  • Färgmatchat

Vart influeras dessa trender ifrån?

- Hållbarhet handlar både om att som företag ha en hållbar produktion samt att man som konsument vill göra ett hållbart val. Hållbarhet handlar även om kvalitet och att produkten har ett långt liv. Behålla ursprunget i materialet betyder att vi vill bejaka naturmaterialet och välja jordnära färger och ytbehandlingar. Som kund gör man känslostyrda val och väljer med hjärtat och inreder efter rum och färgsättning. Färg har en betydande roll i valet av golv, man vill inreda med ett helhetskoncept och golven får ta mer och mer plats i hemmet. Mjuka, varma toner i kombination med ljusa naturmaterial eller mörkare jordnära färger som komplement till grått och askbeige nyanser. Naturlig ek intensifierat med skogsgrön och turkos.

Behålla ursprunget i materialet betyder att vi vill bejaka naturmaterialet och välja jordnära färger och ytbehandlingar.

Kährs

Vilken är er favoritparkett i det utbud som Peab Bostad erbjuder?

- Urvalet ligger helt rätt i tid och ger möjligheten att välja ett golv som håller ur ett design-perspektiv. Vi har trendiga nyheter från Kährs senaste kollektion, tidlösa klassiker samt mönstergolv som pricken över i. För att inreda med en exklusiv känsla i varmt och ombonat trä så rekommenderar vi Ek Alba, ett enstavigt golv med vackra ådringar och kvistar som får ta plats!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm