Så här går en visning till på Peab Bostad

När du hittat en bostad som du är intresserad av är du välkommen på visning! På projektets hemsida ser du den kommande visningstiden som finns. Till en del visningar behöver du anmäla att du kommer och ibland har vi öppna visningar då du är välkommen under utsatt tid. Om du inte har möjlighet den tiden som ligger ute, kan du alltid kontakta mäklaren för att boka en privat visningstid.

  • Vid anmälan krävs - Du får ett automatiskt svar när du anmält dig till visningen via formuläret på hemsidan. Projektets mäklare kommer att höra av sig till dig, och boka in din visningstid och höra om du har några andra frågor och funderingar.

  • Beroende på var i byggskedet som projektet är, kan du får olika sorts visningar. I byggnationens tidiga skede träffar du vår mäklare, vanligen vid visningsboden på projektets tomt, där du kan uppleva området och se var huset kommer att stå. (markvisning) Ibland sker också informationsmöten på mäklarens kontor.

  • När byggnationen har kommit längre, finns det ofta en visningslägenhet att besöka. Visningslägenheten står oftast klar före de andra bostäderna i projektet. En visningslägenhet är möblerad för att du ska uppleva bostaden på allra bästa sätt. Det ger dig en känsla av hur det är bo där och kan se och känna på inredningsdetaljer. Då det ofta fortfarande är en byggarbetsplats behöver du ta på dig varselväst och hjälm.

  • I vissa projekt finns det möjlighet att kika in i olika sorters lägenheter i byggskedet. Dvs arbete pågår fortfarande i bostäderna, men du har chans att få uppleva rummen och se utsikt och det som finns klart i bostaden just den tiden.

  • På en del visningar träffar du också representanter från Peab.

  • På visningen får du allt säljmaterial om projektet som är aktuellt och som du behöver. Mäklaren kommer att berätta om projektet och de olika bostäder som finns till salu. Här har du möjlighet att ställa de frågor som du funderar på.

  • Hittar du en bostad som du är intresserad av på visningen och vill reservera, meddelar du mäklaren. Reservation innebär ingen förbindelse, men att du har nu betänketid för just den bostaden. Den kan endast ligga reserverad i ca 7 dagar.

  • Efter en visning kommer mäklaren att kontakta dig för vidare funderingar och om du vill köpa en bostad.

  • Du kan alltid kontakta mäklaren om du har fler frågor eller funderingar.

 

 

Bra med visning!

När du går på en visning i en visningsbostad får du möjlighet att uppleva bostaden och hur det skulle kännas att bo här. Visningsbostaden är alltid möblerad för att skapa ett hem och rumslighet för bästa upplevelse.

Vilken känsla får du när du kliver innanför dörren, hur ligger rummen i förhållande till varandra, vilken utsikt erbjuder bostaden, hur ljusinsläppet är, hur solen står när du är där på visning.

Du kan se och känna på materialvalen, hur känns parkettgolvet, kaklet i badrummet och innerdörrarna. Hur skulle det vara att laga mat i köket? Öppna köksluckorna, se i lådor och känn in arbetsytan. Förvaringen, hur ser den ut, garderober, klädkammare, öppna och se in.

Du kan också uppleva området, vad finns runt omkring, hur ligger andra bostäder i förhållande till huset, hur är miljön, är det nära till natur- och rekreationsområde. Hur nära ligger busshållplatsen, förskolan eller kanske mataffären.

Här får du en uppfattning om projektet, bostaden och området som du tidigare bara läst och sett bilder på. 

Här har du möjlighet att också ställa frågor om tex föreningens ekonomi, hur köpprocessen går till, parkeringsmöjligheter och allt annat som du funderar på. Du kan också boka in ett ytterligare informationsmöte med mäklaren för att gå igenom detaljer. 

Så går en visning till - visningsbostad

Bostaden visas för visningsbesökarna av mäklare och/eller en representant från Peab. Här får du information om föreningen, bostäderna, närområdet och om hur försäljningen går till. Här har du möjlighet att ställa alla dina frågor, du får också allt säljmaterial om projektet, som du i lugn och ro hemma igen, kan bläddra igenom. Säljmaterialet finns också digitalt på projektets hemsida. Att köpa bostad är ett stort beslut, därför är det viktigt att få möjlighet till att se bostaden i lugn och ro.

När du kommer till projektet som du är intresserad av möts du och blir välkomnad av mäklare och/eller representant från Peab utanför projektet på angiven plats. Därefter är det dags att gå in på projektet till visningsbostaden, ibland krävs väst och hjälm för säkerhet. Men innan du kommer in i bostaden har du möjlighet att ta del av och kan uppleva projektets arkitektur och utformning, du kan också få information om var gemensamhetsytor finns som tex förråd och var miljörum ligger.

När du kommer in i visningsbostaden får du en kort presentation av bostaden och projektet, därefter får du möjlighet att gå runt som du önskar. Mäklare (och representant fr Peab) finns tillgänglig(a) i bostaden för att svara på dina frågor. Du kan öppna luckor, dörrar och känna på materialen som är valda i bostaden, och du kan mäta ytor om du önskar. Passar din soffa i vardagsrummet? Du kan få information om material och produkter som vi använt, som vilken bänkskiva är det i köket, eller får information om hur vi arbetar Svanen.

Du kan också få information om vårt Trygghetslöfte, ett kostnadsfritt trygghetspaket för dig som innehåller viktiga garantier, fördelar och nyttig information som får dig trygg och välja Peab.

Det är också viktigt att gå igenom föreningens ekonomi, köpprocessen och hur din boendesituation ser ut. På visningen kan du alltifrån reservera en bostad till att boka en till mötestid för att prata om just din bostadssituation och behov. När du är nöjd, får du hjälp att ta dig ut från visningslägenheten och bygget. Det är alltid bra att avsluta med en kort avstämning om hur du upplevde bostaden och om hur dina tankar framåt ser ut.

På en visning kan det uppstå många frågor och funderingar, och ibland kommer man på fler frågor när man har kommit hem, då är det bara att kontakta mäklaren. Men om du inte har tagit kontakt, så kommer mäklaren att ringa dig några dagar efter visningen alternativ en tid som ni kommit överens om.

Hoppas vi ses på visning!

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm