Så inreder du ett barnrum

Ett barnrum är ett rum där det ska finnas utrymme för lek och bus. Det ska vara ett rum där barnet får vara just ett barn och där behoven tillgodoses. Vare sig om dessa behov är att få bygga kojor och stöka till eller om det är en yta för kreativitet och läxläsning. När du inreder ett barnrum gör du det med just ditt barn i tanken. Här nedan finner du fem tips för dig som är i full gång med att inreda ett barnrum och som söker inspiration.

1. En plats för pyssel och läxläsning

Om ditt barn tycker om att sitta och rita och pyssla, eller om du har ett större barn som även sitter och göra läxor på sitt rum så funkar det bra att inreda med ett skrivbord eller någon annan yta där barnet får plats med pennor, papper och lådor. Sätt upp hyllor ovanför skrivbordet för mer förvaring av material och nymålande teckningar.

2. Sänghimmel och kuddar

Mjuka textiler och återigen textiler. Du skapar enkelt en mysig känsla i barnrummet med en sänghimmel och flera mjuka kuddar. En sänghimmel kan placeras både över sängen och i en fri hörna som fungerar som läshörna för stora och små.

Små barn spenderar många timmar av dagen lekandes på golvet och då är det bra med en mjuk matta, både för ditt barn och dig.

3. En säng för små drömmare

I ett barnrum används sängen till mer än att sova i. Det är här som kojor byggs och favoritfilmen kollas. Skapa en säng som är tillgänglig för lek. Kanske kan det vara en sängram i form av ett hus eller så är det våningssäng med utrymme under för lekhörna.

 4. Förvaring

Inred med förvaring i olika storlekar, både tillgängligt för barnet men även för dig att kunna sätta undan när dagen är slut. Om inte alla leksaker ligger framme samtidigt leker barnet mer koncentrerad med det som finns tillgängligt. Byt ut leksakerna med jämna mellanrum så hinner inte barnet tröttna lika fort.

5. Dekorationer

Skapa en mysigare känsla i rummet genom att arbeta med dekorationer i olika höjder. Kanske kan det vara en babymobil som hänger ovanför sängen eller en vimpel hängandes över rummet.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm