Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Så stylar du din balkong

Inred din balkong- tips & inspiration

Har du nyligen flytta in i en nyproducerad lägenhet av Peab Bostad och vill nu börja inreda din balkong inför soligare dagar? Vi hjälper dig med tips som får din balkong att bli precis så mysig och hemtrevlig som du drömmer om.

Skapa din egna gröna oas

Genom att odla flera olika typer av växter i lådor, krukor och smidiga blomstertrappor kan du skapa din egna gröna oas. Försök plantera blommor, träd och buskar i olika höjd för att få volym. De höga växterna kan fungera som insynsskydd mot nyfikna grannar.
Fina krukor och lådor kan du hitta på loppisar, på så sätt får du en unik balkong samtidigt som du är lite snällare mot miljön.
Om du har en inglasad balkong kan den med fördel nyttjas året runt och kanske kan agera hem för en och annan tomatplanta?

Belysning

Belysningen är i många fall A och O för att skapa den där mysiga känslan.
Vare sig du har en stor eller lite balkong kommer du väldigt långt med rätt typ av lampor. Satsa på ljusslingor om du har en mindre balkong, gärna runt balkongräcket eller hängande längs med väggen. Har du en balkong med tak kan du satsa på hängande lampor eller varför inte ljuslyktor som drivs på solceller!

Möbler

I dag finns det väldigt många olika typer av passande utemöbler på marknaden. Rotting, trä och stål, ja det är bara att välja.
Tänk efter hur du vill att din balkong ska användas, är tanken att du ska kunna sitta och äta middag där ute kanske du behöver ett större bord och stolar, är tanken däremot att du ska kunna ta en kopp kaffe där ute är det kanske bättre med en mindre soffa. Med fördel köper du även möbler som tål ett varierande klimat.

Mjuka textiler

Försök se din balkong som ett extra rum som du vill vara i. Använd dig av textiler i olika material och färger. Gör det ombonat med kuddar och filtar som du tycker om eller varför inte lägga ut en fin matta. Du ska trivas på din balkong!

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.