Kährsså tar du hand om din parkett

När det kommer till att städa parkettgolv är torrt framför vått en bra regel att följa. Kährs rekommenderar att dammsuga eller torrmoppa ditt trägolv ofta, och om det uppstått fläckar som behöver torkas bort, använd en lätt fuktig och väl urvriden trasa eller mopp. Om golvet torkar inom en dryg minut vet du att du använder rätt mängd vatten.

Ta bort fläckar från trägolv

  • Om du fått fläckar på ditt parkettgolv bör du ta bort dem så fort du kan. Undvik starka lösningsmedel med ammoniak, då de kan orsaka onödig påfrestning på ditt golv.
  • Du ska aldrig använda såpa som rengöringsmedel, då såpan kan bilda en fet hinna som kan göra parkettgolvet mer svårstädat. Vår Kährs Cleaner utspädd med vatten fungerar utmärkt för fläckborttagning.

Tips för att undvika slitage på ditt parkettgolv

  • Placera en dörrmatta både innan- och utanför ytterdörren, då slipper du få in grus och smuts som kan orsaka repor på ditt parkettgolv.
  • Sopa bort grus och större skräp från golvet innan du dammsuger eller moppar, så undviker du risk för repor.
  • Använda möbeltassar på alla möbler som har kontakt med ditt parkettgolv, välj möbeltassar som inte lämnar fläckar.
  • Om vatten har spillts på golvet, torka upp det så fort som möjligt för att undvika att vattnet lämnar fläckar.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm